Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Rehtorin tervehdys!
 
Lukuvuosi on jo ehtinyt pimeimpään ja siitä syystä rankimpaan aikaan. Aurinkoinen syksy on takana ja pysyvän lumen tuloa odotetaan maisemia kirkastamaan. Sitten se taas helpottaa kun aletaan puuhastella kaikkea jouluun liittyvää, on toivottavasti lunta ja muutakin ajateltavaa kuin jatkuva pimeys.
 
Täällä Jokirannan koululla on kuitenkin reipas meno ja meininki. Siitä pitävät huolen 600 oppilasta ja töihinsä motivoitunut henkilökunta.Oppilaille tehdyn kyselyn mukaan useimmat meistä aikuisista tekevät työtään koulussamme hyväntuulisina. Se on oppilailta paljon sanottu näinä lomautusten ja säästöjen aikoina ja mikä parasta, aikuisten hyvätuulisuus tarttuu oppilaisiin ja on omiaan auttamaan myös heitä onnistumaan koulutyössään. Siitä lämmin kiitos koko henkilökunnalle!
 
Opetussuunnitelmatyö on meneillään koko koululaitoksessa, niin myös meillä. On pyrittävä vastaamaan ajan vaatimuksiin opetustyön ja oppilashuollon järjestämiseksi, mieluumminkin nähdä tarpeet pitkälle tulevaisuuteen jo tässä vaiheessa. Parhaimmillaan opetussuunnitelma on hyvä työkalu, jonka mukaan toimimalla jokaisen oppilaan opetus voidaan toteuttaa kunkin omien edellytysten mukaan.
 
Kiitos hyvän ohjauksen parin vuosikymmenen ajan lähes kaikki Jokirannanlta päättötodistuksen saaneet oppilaat ovat sijoittuneet jatko-opiskelupaikkaan toisen asteen oppilaitoksiin. Se on arvokas saavutus aikana jolloin myös toisen asteen oppilaspaikkoja vähennetään säästösyistä.Tästä on hyvä jatkaa mutta myös muistaa, että tulevaisuudessa koko perusopetuksen aikainen ohjaus on varmin edellytys jatkopaikkaan.
 
Meillä Jokirannalla on kaikki tilat täynnä, koulurakennuksen kuntoa kartoitetaan, opiskeluympäristöjen terveellisyyttä tutkitaan, monet opetustilat ovat epätarkoituksenmukaiset, ollaan mukana valtakunnallisessa koulujenkehittämishankkeessa, sähköisiin opetusmateriaaleihin siirtyminen on aluillaan vain muutamia mainitakseni. Tehdään kaikkea samaa mitä muissakin Oulun kouluissa. Suuresta oppilasmäärästä ja puutteista huolimatta meillä kaikilla on kirkkaana mielessä se, että olemme täällä oppilaita varten. Oppilaiden etu ja opiskelun eteenpäin vieminen esteitä poistamalla on tärkein tehtävämme yhdessä huoltajien kanssa. Teemme molemmat yhdessä arvokasta työtä tämän tavoitteen saavuttamiseksi.
 
Voimia ja hyväntuulisuutta tähän työhön kaikille! 
 
terveisin
 
Martti Kumpulainen
rehtori