In English | Tekstin koko A- A+

Oulun joukkoliikenne

Tiedotteet Tiedotteet

< Takaisin

Linja-autolipun voi ostaa nyt myös matkapuhelimella

Oulun joukkoliikenteessä on otettu huhtikuun alusta käyttöön mobiililippu. Mobiililipun voi ostaa matkapuhelimeen ladattavalla sovelluksella. Sovellus toimii uusimmissa Windows, Android ja iOS-puhelimissa. Sovelluksen käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä ja maksutavan valitsemista. Mobiililippusovelluksen kielivaihtoehdot ovat suomi, ruotsi ja englanti. Latauspaikoista sovelluksen löytää nimellä Oulun joukkoliikenne.

Sovelluksella voi ostaa Oulun joukkoliikenteen kertalippuja ja vuorokausilippuja. Mobiililipun voimassaolo alkaa lipun ostohetkestä. Kertalipuissa vaihtoaika on cityliikenteessä 30 minuuttia, yhden ja kahden vyöhykkeen lipuissa 60 minuuttia ja useamman vyöhykkeen matkoissa 80 minuuttia.

Mobiililippu näytetään bussiin noustaessa kuljettajalle. Lipussa on QR-koodin lisäksi näkyvillä jäljellä oleva voimassaoloaika. Matkustajan on pidettävä huoli siitä, että puhelimessa on virtaa koko matkan ajan. 

Lippujen hinnat:

 

Matkustus-

vyöhykkeet

Zones

Aikuinen

Adult

Lapsi
(7-16 vuotiaat)

7–16 years old

Kertalippu

Single ticket

 

Cityliikenne

1,50

1,50

A, B, C, D

3,30

1,70

AB, BC, CD

5,80

2,90

ABC, BCD

8,30

4,20

ABCD

10,10

5,10

 

 

Matkustus-

vyöhykkeet

Zones

Aikuinen

Adult

Vuorokausilippu

24 hour ticket

 

A, B, C, D

8,00

AB, BC, CD

12,50

ABC, BCD

18,00

ABCD

22,00

Matkan voi maksaa jälkiveloitteisella Svea-laskulla, pankki- ja luottokortilla (Visa ja Mastercard) tai puhelinoperaattorin puhelinlaskulla. Kaikkien lippujen hintoihin lisätään maksutapalisä.

Sallitut maksutavat ovat Svea-laskutus (maksutapalisä kertalipuissa 0,20 €/lippu, vuorokausilipuissa 0,30 €/lippu), pankki- tai luottokorttimaksu (maksutapalisä kertalipuissa 0,20 €/lippu, vuorokausilipuissa 0,30 €/lippu) ja operaattoriveloitus (Sonera, DNA ja Elisa; maksutapalisä kertalipuissa 0,20 €/lippu, vuorokausilipuissa 0,50 €/lippu). 

Lisätiedot ja linkit lataamiseen osoitteesta www.oulunjoukkoliikenne.fi/mobiililippu tai puhelinten sovelluskaupoista.

Sovelluksen toimittaja on IQ Payments Oy.