Oulun joukkoliikenteen uutiset

< Takaisin

Kohti hiilineutraalia Oulua 2040: Ouluun neljä biokaasulla toimivaa bussia

Biokaasukäyttöiset bussit aloittavat liikennöinnin Oulussa kesäkuun alussa linjalla 10 välillä Koskela–Heikinharju. Linjalle tulee neljä autoa, joiden käyttövoimana on Ruskossa tuotettu paikallinen biokaasu. Aluksi käytössä on kaksi bussia, sillä bussien toimituksessa on ollut maiden rajojen sulkemisen vuoksi viivettä. Loput biokaasulla toimivat bussit saadaan käyttöön myöhemmin.

Linja 10 on Oulun joukkoliikenteen ensimmäinen linja, jolla liikennöidään busseilla, joiden käyttövoimana on biokaasu. Nykyinen tekniikka on kehittynyt niin, että kaasulla toimiva linja-auto on turvallinen ja kestävä tapa liikkua. Biokaasulla toimivat bussit ovat hieman hiljaisempia kuin tavalliset dieselkäyttöiset linja-autot.

Käyttäessä biokaasua ilmakehään pääsee vuodessa noin 59 200 kg vähemmän hiilidioksidia kuin nykyisillä dieselautoilla. Kokonaispäästövähennys on 10-linjalla lähes 80 prosenttia.

Biokaasulla toimivat bussit ovat osa Oulun kaupungin ympäristöohjelmaa, jonka yhtenä tavoitteena on luoda edellytykset vähäpäästöiselle joukkoliikenteelle sekä yhteiskäyttöautojen ja vähäpäästöisten autojen käytölle. Keskeisin ympäristöohjelman linjauksista on hiilineutraali Oulu 2040.

 

 

 

Jakolinkki

Katso myös tiedotteet