In English | Tekstin koko A- A+

Keskiyön auringon geokätköilytapahtuma 29.-30.6. Keskiyön auringon geokätköilytapahtuma 29.-30.6.

Keskiyön auringon geokätköilytapahtuma 29.-30.6. kokoaa geokätköilijät ympäri maailmaa Ouluun ihastelemaan keskiyön aurinkoa sekä etsimään geokätköjä ympäri vuorokauden. Geokätköilytapahtuman pääpaikkana on Nallikarin upea hiekkaranta. Avajaiset alkavat 29.6. klo 12.

Erilaiset aktiviteetit vievät geokätköilijät ympäri uutta Oulua, maalle, merelle ja joelle. Oulun alueen sadat erilaiset geokätköt tutustuttavat geokätköilijät uuteen Ouluun Kierikistä Varjakkaan pohjoisen valkeassa yössä. Tapahtuma päättyy sunnuntaina siivoustempaukseen (CITO), jossa puhdistetaan Nallikarin ranta viimeistä roskaa myöten.

Mitä on geokätköily?

Geokätköily on ulkoiluharrastus, jossa piilotetaan ja etsitään geokätköiksi kutsuttuja rasioita. Kätköjä etsitään GPS-satelliittipaikannuksen avulla, mutta laitteen käyttö ei ole välttämätöntä. Geokätkön koordinaatit ja muut tarpeelliset tiedot kätkön löytämiseksi ilmoitetaan kätkökuvauksessa, joka julkaistaan jollain harrastuksen Internet-sivustoista.

Tyypillinen kätkö koostuu vedenpitävästä rasiasta sekä rasian sisällä olevasta lokikirjasta, johon kätkön löytäjät lisäävät puumerkkinsä. Lisäksi kätkö voi sisältää kynän ja pientä vaihtotavaraa. Geokätköily on ulkoilua, retkeilyä, aarteenetsintää, moderni suunnistusmuoto, ekstremeä, välineurheilua, kilpailua, ihmisiin tutustumista ja oman kätkön tekoa.

Lisätietoja tapahtumasta: http://coord.info/GC447FW

Järjestäjä Pohjois-Suomen geokätköilijät ry