In English | Tekstin koko A- A+

Sivuja ei päivitetä. Ylläpito päättyi 2014.

Guerrilla Lighting eli sissivalaisu

Guerrilla- eli sissivalaisun alkuperäisenä tarkoituksena on tuoda esille valon ja valosuunnittelun merkitystä sekä saada asukkaat kiinnostumaan omasta ympäristöstään. Sissivalaisu on sotaa huonoa valaistusta ja turhaa valon käyttöä vastaan, mutta ennen kaikkea se on hauska tapa lisätä tietoisuutta valosta ja valon käytöstä.

Suomen ensimmäiset sissivalaisutapahtumat olivat Jyväskylässä ja Helsingissä vuonna 2008. Jokainen sissivalaisukohde valitaan tarkkaan ja valaistukset suunnitellaan huolellisesti. Oulussa sissivalaisukohteiksi on haettu ideoita Oulun yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden suunnittelukilpailussa "Uutta valoa uuteen Ouluun". 
Valoa Oulu! –valofestivaalin aikana toteutetaan sissivalaisuiskut Oulussa 22.11. ja Oulunsalossa 23.11.

Kaupunkilaiset ovat tervetulleita mukaan seuramaan sissivalaisuiskuja. Lähtöpaikat ja –ajat ovat:

Oulu: perjantaina 22.11. klo 20.15, lähtö Piispantalon kulmalta, Rantakatu 1.

Oulunsalo: lauantaina 23.11. klo 18.15, lähtö kirkon edustalta, Jääsköntie 8.

Jokainen sissivalaisutapahtuma noudattaa Social Light Movementin guerrilla-tapahtumien muotoa ja tapahtumat myös dokumentoidaan huolellisesti "ennen" ja "jälkeen" kuvin. Kuvat julkaistaan heti tapahtuman jälkeen näillä nettisivuilla.

Social Light Movementin perustajista kaksi, Sharon Stammers ja Martin Lupton, tulevat Ouluun opastamaan arkkitehtiopiskelijoita, suunnittelemaan yhdessä kohteita ja suunnitelmia ja marraskuussa vetämään sissivalaisuiskut läpi.

Lisätietoja sissivalaisusta täältä (englanniksi).

 

Kuva Viivi Nieminen