In English | Tekstin koko A- A+

Sivuja ei päivitetä. Ylläpito päättyi 2014.

          

Kaisa Salmen ruusuteos valtaa Oulun keskustan katuja
26.8.–1.9.

         

Kaikki oululaiset ovat tervetulleita osallistumaan teoksen rakentamiseen ja tutustumaan osallistavaan taideteokseen, joka koostuu tuhansista ruusupensaista. Ruusuteos levittäytyy Pakkahuoneenkadulle Rantakadulta Kirkkokadulle. Poikittaiset pääkadut eli Aleksanterinkatu ja Torikatu jäävät vapaiksi. Lisäksi teos levittäytyy Kirkkokadulle, Rotuaarin jatkoksi Heinäpäähän päin.

Ruusuteos on yleisön nähtävillä ja koettavissa 26.8.-1.9. välisen ajan, jolloin myös kadut suljetaan autoliikenteeltä. Salmen teos huipentuu Ruusujen juhlaan 1.9. klo 10, jolloin teoksessa käytetyt ruusut jaetaan ilmaiseksi ihmisille.

Ohjelma ruusuteoksessa:
26.8. klo 18 Avajaiset, jossa esiintyy Mieskuoro Huutajat
27.-29.8. klo 8-9 Tapio Maunuvaara soittaa serenadeja aamuvirkuille
28.8. Pirjo Yli-Maunula tanssii ruuhka-aikoina liikennevaloissa
30.-31.8. klo 11-13 Jousitrio tuudittaa riippumatossa rentoutujat uneen ja taiteilija Kaisa Salmi antaa rentoutushoitoja. Soittajina Ella Männikkö, Oskari Elomaa ja Mikaela Xhemajli.
1.9. klo 10 Ruusujen juhla, jossa ruusut jaetaan maksutta ihmisille

Taiteilija Kaisa Salmella on käytössään tuhansia viljelyksestä poistuvia ruusupensaita taideteokseen Oulussa. Salmi haluaa muistaa lapsuuden kaupunkiaan tuomalla kaupunkilaisille yllättävän tilakokemuksen ja erilaisen matkan keskellä vilkasta kaupunkia.

Teos on osa Oulun taidemuseon Täällä! -ympäristötaidenäyttelyä.

Kaisa Salmi on helsinkiläinen taiteilija, joka on tunnettu
ympäristö-, performanssi- ja osallistavasta taiteesta. Hän on nukuttanut ihmisiä keskelle kaupungin katuja päiväunille, sulkenut kadun piknikille, peittänyt Eduskuntatalon portaat gerberamerellä ja vienyt 18 000 kg muovijätettä Kampin kauppakeskuksen eteen. Keväällä 2013 hän ohjasi suurperformanssin "Fellmanin pelto – 22 000 ihmisen elävä monumentti" ja siitä tehtävän elokuvan Lahdessa. Hän on taiteen ja teatteritaiteen maisteri, tohtoriopiskelija Aalto-yliopistossa ja lapsuudessaan asunut Oulussa.

   


In English