Laitakaupungin loisteessa 16.-17.11.
Laitakaupungin loisteessa - entisajan joulumarkkinat 16.-17.11.2013 klo 11-16 Oulunsalon museoalueella
Itse tehtyjä käsitöitä ja leivonnaisia, joulupukki aitassa tonttuineen, entisajan joulutunnelmaa museon pirttikahvilassa. Ohjelmaa lapsille ja aikuisille, mm. tulishow ja kirkkokonsertteja.
Taideyhdistys Ultramarin ry:n 20-vuotisjuhlan valotaideteoksen julkaisu la klo 13.
Oulunsalon entisajan joulumarkkinoilla myydään vain käsin tehtyjä tuotteita: leivonnaisia, käsitöitä, joulukoristeita, lettuja, glögiä, tikkupullaa. Alueella on yli 50 myyntipistettä kojuissa, teltoissa ja vanhoissa aitoissa.
"Laitakaupungin loisteessa – Entisajan joulumarkkinat" on osa Uuden Oulun juhlavuoden VALO-tapahtumia. Teemana on yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen. Erityisesti nuoria halutaan kutsua mukaan. Koko museoalue on valaistu tunnelmallisesti myrskylyhdyin ja jouluvaloin. Partiolaisten nuotiopaikalla voi paistaa tikkupullaa tai makkaraa.
Koululaiset valmistavat opettajien johdolla valolyhtyjä, jotka ovat valona sekä Oulunsalon joulumarkkinoilla että Valoa Oulu! -festivaaleilla 22.-24.11.
Myös ympäristö- ja yhteisötaiteilija Kaisa Salmen ideoima Light Zoo Oulunsalo liittyy tapahtumaan. Light Zoo konseptissa tehdään työpajoissa ja kouluissa eläinhahmoisia origamivalaisimia maitokartongista. Eläinhahmot tuodaan yhteen tärkeälle paikalle juhlamenoin.
Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy.
Myyntipaikan voi vuokrata pientä maksua vastaan Kotiseutuseura Oulunsalo ry:ltä, eila.pulkkinen@dnainternet.net tai 040-7686474.
Järjestäjä Kotiseutuseura Oulunsalo ry yhteistyössä Lennokkaat Martat, Kylänpuolen kotitalousnaiset, Oumuska, Ultramarin, Partiolippukunta Norret, SPR, Asukastupa, Oulunsalon Nuorisoseura, Kapteenin yrittäjäyhdistys, Eläkeliiton Oulunsalon osasto, Lions Club ja Oulunsalon seurakunta.
www.oulunsalonkulttuuri-instituutti.fi
Oulunsalon kotiseutumuseo on talonpoikaistalo, jonka rakennukset ovat yli 200 vuotta vanhoja. Sen pihapiiriin kuuluu asuinrakennuksen lisäksi tallirakennus, 3 aittaa, riihi sekä puuliiteri. Museo kertoo 1900-luvun alun oulunsalolaisesta elämästä. Museoalueen vieressä on Oulunsalon kaunis puukirkko vuodelta 1891.
Kuvaaja Pirjo Piiroinen