In English | Tekstin koko A- A+

Maakinen Martinniemi -piknik 8.6. Maakinen Martinniemi -piknik 8.6.

Maakinen Martinniemi -piknik 8.6. klo 18-23.30.

Piknik on kesäillan monitaidetapahtuma, jonka pääesiintyjinä ovat Rannaton Horisontti ja Savumaivat sekä henkevää potaskaa.

Kesäkuun 8. päivä lauantaina kokoonnutaan viidettä kertaa Maakiseen Martinniemeen uuden Oulun pohjoiseen kaupunginosaan, rannalle jossa Kiiminkijoki ja Perämeri kohtaavat ja rannaton horisontti nostaa kaukokaipuuta ja pistää mielikuvituksen laukkaamaan.

Pääesiintyjien lisäksi ilmaistapahtumaan pystytetään yhden illan mittainen kuvataidenäyttely, kuullaan musiikkia lasten- ja aikuisten makuun ja todistetaan tanssiteoksen kantaesitystä. Myöskään lausuntataiteelta ja tikanheitolta ei vältyttäne.

Kurtinhaudan rantametsään, kirjailija Joni Skiftesvikin maisemien kirjailijakävelyreiteille rakennuttu pysyvä luonto- ja kulttuuripolku avataan tuona lämpinä alkukesän iltana. Opastettua bussimatkaa Oulusta Martinniemeen isännöi Jukka Takalo. Piknik-henkiseen tapahtumaan tuodaan mukaan omat eväät ja roskat viedään lähtiessä pois. Myös Martinniemen kyläyhdistys tarjoilee pientä ja isompaa purtavaa nälkäisille. Tapahtuma löytyy Martinniemestä Luotsiasemantien varrelta ja autot parkkeerata kalasatamaan. Istuinalusta kanattaa ottaa mukaan.

Tämä koko perheen tapahtuma on ikärajaton ja järjestetään viidettä kertaa. Bussi nro 20 tuo noin kilometrin päähän alueesta. Polkupyörä toimii myös. Vapaa pääsy sisältyy ainutlaatuiseen tunnelmaan.

Tapahtuman www-sivut: http://www.martinniemi.fi