In English | Tekstin koko A- A+

Oulun improvisaatioteatterifestivaali OUI! 1.3.-3.3. Oulun improvisaatioteatterifestivaali OUI! 1.3.-3.3.

OUI! Oulun improvisaatioteatterifestivaali 1.-3.3.2013.
Festivaaliohjelmisto koostuu improvisaatioteatteriesityksistä ja -työpajoista. Osa ohjelmistosta on  maksutonta uuden Oulun juhlavuoden ohjelmistoa.

Improvisaatioteatteri on teatterin muoto, jossa kohtaukset ja tarinat syntyvät esityshetkellä yleisöltä saatujen ehdotusten pohjalta. Esitettäviä kohtauksia ei siis ole käsikirjoitettu ja jokainen esitys on ainutlaatuinen.

OUI!-festivaali kokoaa ensimmäistä kertaa yhteen Pohjois-Suomen  improvisaatioteatteriryhmiä. Olennainen osa festivaalia ovat myös  Tampereelta ja Saksasta saapuvat pitkän linjan improvisaatio-ohjaajat,  joista osa nähdään myös lavalla. Suurelle yleisölle festivaali tarjoaa  oululaisittain ennennäkemättömän laajan kattauksen  improvisaatioteatteriesityksiä sekä mahdollisuuden tutustua  improvisaatioteatteriin maksuttomissa alkeistyöpajoissa. Tarjolla on  myös maksullisia jatkotason työpajoja improvisaatioteatterin perusteet tunteville.

Festivaalille saapuu useita vieraita Oulun ulkopuolelta. Työpajoja vetävät vierailevat improvisaatio-ohjaajat: Roberto Hirche Konstanzista, Saksasta, Senja Meriläinen ja Trent Pancy Tampereelta ja
pantomiimiryhmä PliP ?n BoB Kokkolasta. Esityksissä lavalla nähdään ainakin Uniikki Unikorni (Oulu), Sinimaria ja Samuli (Oulu/Joensuu), PliP´n BoB (Kokkola), Lentävä Poro (Rovaniemi) ja Clark´n Addison
(Tampere).

Festivaalin avajaiset järjestetään Valvesalissa perjantaina 1.3. Illan avaa oululaisen improvisaatioteatteri Uniikki Unikornin Ookko nää Oulusta -esitys. Sen jälkeen nähdään nauruhermoja kutkuttava kattaus pohjoisen impron parhaimmistoa. Avajaiset huipentuvat tamperelaisen Clark´n Addisonin improvisoimaan musikaaliin. Tilaisuus on maksuton ja kuuluu uuden Oulun juhlavuoden ohjelmistoon. Lisää improvisoituja esityksiä tarjoillaan ravintola Rauhalassa perjantaina 1.3.
(musiikkiteemainen Improck!) ja lauantaina 2.3. (OUI! on stage) sekä Valvenäyttämöllä sunnuntaina 3.3. (lapsille ja lapsenmielisille suunnattu improsatutunti).

Festivaalin järjestävät Teatteriosuuskunta Kulttuuritakomo ja improvisaatioteatteri Uniikki Unikorni. Festivaalin suojelijana toimii Oulun kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Mikko Kouki. Lisätietoa festivaalista saa lähettämällä sähköpostia, internetsivuilta http://www.uniikkiunikorni.fi/ouifestivaali/ ja Facebookista.

Lisätietoja:
Teemu Meriläinen puh. 0447705603, teemu.merilainen@uniikkiunikorni.fi
Henna Mansikka puh. 040 535 2609, henna.mansikka@uniikkiunikorni.fi

Esite

Ohjelma

www.facebook.com/OUIfestivaali
http://www.uniikkiunikorni.fi/ouifestivaali/

 

  

kuva Elena Kaakinen