In English | Tekstin koko A- A+

Sivuja ei päivitetä. Ylläpito päättyi 2014.

Hyppää mukaan Pohjoista voimaa valaistuskiertueelle 21.11.

Marraskuussa voi tutustua energiatehokkuusprojektien ja muiden katukohteiden LED -valaistusratkaisuihin Oulussa. Oulun Energia Urakointi Oy järjestää torstaina 21.11. klo 19 Pohjoista voimaa valaistuskiertue-kiertoajelun Oulun kaupungille toteuttamiinsa kohteisiin.

Pohjoista voimaa valaistuskierros lähtee Ympäristötalon pihalta (Solistinkatu 2) kello 19. Kierros kestää noin kaksi tuntia, jonka aikana ehditään kiertää kymmenen mielenkiintoista valaistusratkaisukohdetta Oulun alueella. Kiertoajelulla on mukana Oulun Energia Urakointi Oy:stä katuvalaistusyksikön päällikkö Jari Säkkinen, joka kertoo osallistujille tarkempia tietoja ja taustoja kohteista.

Kiertoajelulle vaaditaan ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu osoitteessa:                                                      http://www.lyyti.in/Pohjoista_voimaa_valaistuskiertue_7830

Valotarinasta Kiikkusaareen

Ensimmäinen kohde on Pakkahuoneenkadun valotarina, jossa nähdään, miten LED-valaistusta voidaan käyttää myös osana kaupunkiarkkitehtuuria. Pakkahuoneenkadulta kierros jatkuu kohti Värtön rannan kevyenliikenteenväylän LED-valaistusta, joka on osa tämän vuoden energiatehokkuusprojektia.

Seuraavaksi matka jatkuu Myllyojan testikentälle, jossa jalkaudutaan hetkeksi. Myllyojan testikenttä rakennettiin vuonna 2011, kun Oulun Energia Urakointi Oy halusi selvittää vaihtoehtoja elohopeavalaisimille. Testikentällä on nähtävänä runsaasti erilaisia valaisimia ja mm. 14 erilaista LED valaisinmallia. Lisäksi nähtävillä on monia muita lampputyyppejä.

Testikentältä kierros jatkuu Vaalanpolun kautta kohti Ruskotunturin uutta katuvalaistuskohdetta. Ruskotunturilta ajetaan toiseen tämän vuoden energiatehokkuusprojektikohteeseen eli Kuivasjärven testikentälle, jossa on testattu erilaisia LED-valaisintyyppejä. Kuivasjärveltä ajetaan Kaijonharjun kevyenliikenteenväylän valaistuskohteen kautta tutustumaan Paulaharjuntien ja Valtatien kokoojakatujen katuvalaistuksiin.

Pohjoista voimaa valaistuskierroksen päättää vierailu Kiikkusaaren keskusleikkipuistoon, jossa nähtävillä useita erilaisia, ilkivallan kestäviä ja energiatehokkaita LED-valaisimia. Bussi jatkaa vielä Ympäristötalolle, mutta halukkaat voivat jäädä kyydistä jo Kiikkusaaressa, josta on lyhyt kävelymatka Oulun kaupungin keskustaan.

Kiertoajelu on osa Valoisa ja vetovoimainen kaupunki –valoseminaaria. Seminaarin järjestäjät ovat Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoittama Valosta vetovoimaa – hanke ja Oulun yliopiston arkkitehtuurin osaston Mukautuva kaupunkivalaistus -hanke.

Lisätietoja Jari Säkkinen, Oulun Energia Urakointi Oy, katuvalaistusyksikön päällikkö, 044-7033212, jari.sakkinen@oulunenergia.fi, http://www.oulunenergia.fi/