In English | Tekstin koko A- A+

Sivuja ei päivitetä. Ylläpito päättyi 2014.

Valotaideteokset Sydän ja Oulun linna

Festivaalin väliaikaiset valotaideteokset sijoittuvat Franzeninpuistoon ja tuomiokirkon julkisivuun, sekä Tähtitornin kahvilarakennukseen. Ne syttyvät perjantaina 22.11. klo 17, ja ovat nähtävillä torstaihin 28.11. joka ilta klo 22 asti. Teosten toteutuksesta vastaa Sun Effects Oy.

Franzeninpuistoon ja tuomiokirkon julkisivuun teoksen "Sydän" on suunnitellut valosuunnittelijat Ainu Palmu ja Priit Tiimus. Sydän on saanut inspiraationsa Franzénin henkilöstä ja erityisesti Franzénin ja hänen ensimmäisen vaimonsa Lillin rakkaustarinasta.

Kaupungin Sydän koostuu kuvapisteistä, jotka on ripoteltu ympäri puistoa. Puistossa kulkiessa vaikuttaa siltä, kuin ne olisivat siellä vain satunnaisesti koreilemassa mutta tietyssä kohdassa huomaa, että niistä muodostuu sydän puiston sisälle. Sydämen valopisteet ovat ledejä, jotka saa päälle pyörittämällä puistoon sijoitettuja myllyjä.

Franzeninpuiston valoinstallaatio on Valosta vetovoimaa –hankkeen pilotti-installaatio; sen toteutuksessa on mukana myös Oulun tuomiokirkkoseurakunta.

Valosuunnittelija Tarja Ervastin valotaideteoksen "Oulun linna" aiheet liittyvät Tähtitornin kahvilarakennuksen viisisataavuotiseen historiaan. Rakennuksen valaisu ja tornin videonäytön kuvavirta herättävät eloon muistikuvia Oulun linnan dramaattisista vaiheista, Merikoulun Tähtitornista ja kesäisestä kahvilatoiminnasta.

Oulun linna –teoksen tilaajana on Liikelaitos Oulun Tilakeskus Oy. Kaupunkilaisille järjestettiin keväällä 2013 nettikysely, jossa kysyttiin, mikä Tilakeskuksen hallinnoimista rakennuksista tulisi valaista, ja Tähtitornin kahvila sai kyselyssä ylivoimaisesti eniten ääniä.