In English | Tekstin koko A- A+

Värikäs Oulu -työpajafestivaali 15.-17.8. Värikäs Oulu -työpajafestivaali 15.-17.8.

Värikäs Oulu -työpajafestivaali tarjoaa näkemistä, tekemistä ja kokemista kaikille oululaisille lapsiperheistä senioreihin. Työpajoissa tutustutaan vapaaehtoistyön mahdollisuuksiin ja eri kulttuureihin mm. käsitöiden, ruoan ja tanssin keinoin. Festivaali kutsuu oululaisia työpajoihin ja tapahtumiin kohtaamaan toinen toisiaan.

Ohjelma

Festivaali koostuu työpajoista, musiikista, tanssista ja yhdessäolosta. Ruokatyöpajoissa Marttalassa to 15.8. klo 17–20 leivotaan kosovolaisia feta- ja lihapasteijoita ja pe 16.8. klo 17–20 valmistetaan vietnamilaisia kevätkääryleitä ja nuudeliwokkia.

Joogaa voi kokeilla to 15.8 klo 10 Kulttuuribingolla. Värikäs Oulu -festivaalin työpajoissa pe 16.8. klo 16–19 Oulunsalon Kauppakeskus Kapteenissa tutustutaan eri maiden kulttuureihin mm. Rangoli – jauhomaalaukseen, thaimaalaiseen vihannesten koristeluun ja japanilaisiin origameihin.

Lauantaina 17.8. Oulun kauppatorilla Värikäs Oulu -työpajafestivaalin toritapahtumassa klo 11–14 voi nauttia eri maiden tanssi- ja musiikkiesityksistä. Lavalla nähdään mm. Yasmin ry:n tribal -fuusiotanssia, nepalilaista ja thaimaalaista tanssia, rytmiryhmä UH ja AH. Työpajoissa voi tehdä mm. venäläisiä huopahelmiä, portugalilaisia koruja tai harjoitella oikeaoppista kiinalaisten syömäpuikkojen käyttöä.

Torilla on mahdollisuus tutustua Oulun Seudun Setlementti ry:n ja yhteistyökumppaneiden monipuoliseen toimintaan. Tapahtumassa tuodaan esille erilaisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia ja aktivoidaan uusia kaupunkilaisia mukaan toimintaan. Oulun kansalaisopiston opettajat kertovat syksyn kurssitarjonnasta. Torilla esitellään myös kansallispukuja ja kaikilla kansallispukuun pukeutuneilla on vapaa pääsy la 17.8 Pohjois-Pohjanmaan museoon sekä Oulun taidemuseoon museoiden aukioloaikoina. Festivaalin iltatapahtuma ravintola Never Grow Oldissa alkaa avoimilla jameilla patiolla klo 17, jonka jälkeen musiikista vastaa mm. Olli-PA, Merkku ja DJ Mo Faya.

Värikäs Oulu -työpajafestivaali päättyy valtakunnallisen ravintolapäivän Värikäs Ravintola -tapahtumaan su 18.8. klo 11–17 Villa Victorissa. Tarjolla on makuja ja musiikkia maailmalta.

Tervetuloa kokemaan ja tekemään yhdessä Värikästä Oulua!

Järjestäjä Oulun Seudun Setlementti ry.

Maija Ranta, projektikoordinaattori
Oulun Seudun Setlementti ry/ Naisten koulu
Kirkkokatu 54, 90120 Oulu
044 786 1608
maija.ranta@oulunsetlementti.fi

Taija Jyrkäs
Kulttuuriosuuskunta Puhuri
040-7581774
www.facebook.com/varikasoulu

www.oulunsetlementti.fi

Oulun Seudun Setlementti ry:n lisäksi yhteistyössä ovat mukana Vapaaehtoistoiminnan keskus VaRes, Pohjois-Pohjanmaan Martat, SPR, Kulttuuriosuuskunta Puhuri, Kulttuuribingo, Osallistu ja vaikuta -hanke, Oulun kaupungin monikulttuurikeskus Villa Victor, Oulun Seudun Vihreät Naiset, Kauppakeskus Kapteeni, ravintola Never Grow Old, Oulun taidemuseo ja Pohjois-Pohjanmaan museo.

kuva Maija Ranta