In English | Tekstin koko A- A+

Jakkukylän Venetsialaiset 30.8. Jakkukylän Venetsialaiset 30.8.

Jakkukylän venetsialaiset 30.8. on ilotulitukseen huipentuva kyläjuhlatapahtuma, jota tulee juontamaan Juha Mieto. Tapahtuma alkaa iltapäivällä klo 17. Koululaisilla koulupäivä on korvattu iltakoululla.

Aluksi on nähtävänä, koettavana ja kokeiltavana erilaisia ulkotapahtumia, joella tapahtuva vesiurheilunäytös, lentonäytös (säävarauksin), myyjäispöytiä, esittelyitä, ja kilpailuja. Puffetissa on tarjolla hyvää ruokaa pääruokalajina paikalla loimutettu loimulohi. Paikalliset yrittäjät ja käden taitajat esittäytyvät. Lapsille ja nuorille on tarjolla suunnattuja toimintoja, kuten hevosratsastusta ja kanoottimelonnan opetusta. Joella pidetään kiihkeä soutuviestikilpailu.

Illalla noin klo 19 alkavassa pääjuhlassa Jakun koulun urheilusalissa on monipuolista ohjelmaa, laulua, musiikkia, lausuntaa, juhlapuhujana kaupunginjohtaja Matti Pennanen, kyläyhdistyksen ja koulun puheenvuorot. Julkaistaan ja kukitetaan 'vuoden jakkukyläläinen'. Ilta päättyy joen rannalla iltanuotioon, lättyjen ja makkaran paistoon, soihtukulkueeseen ja ilotulitukseen.

Tilaisuus on suunnattu kaikille lähiseudun ihmisille ja erityisesti muualle seudulta muuttaneille, jotka perinteisesti haluavat kesäisin kokoontua juurilleen.

Juhlaan tilataan päivitetty uusintapainos Jakun koulun syystalvella 2012 tehdystä koululehdestä, joka on 12-sivuinen A4-kokoinen laadukas täysväripainotyö. Lehden teemana on Jakun koulun historia, vaiheet ja tulevaisuus osana uutta Oulua. Lehteä painetaan 4500 kpl ja se jaetaan suunnatusti lähialueiden talouksiin juuri ennen tapahtumaa.

Järjestäjä Jakkukylän kyläyhdistys ry.