Helmi-maaliskuun kotitiedote, 1-6 lk - Ajankohtaista - Kaakkurin koulu - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Helmi-maaliskuun kotitiedote, 1-6 lk

Helmikuussa on talviliikuntakausi parhaimmillaan. Toivottavasti säät suosivat sitä. Lumesta on paljon iloa myös välituntileikeissä mutta ne auttavat myös turvallisuusriskin. Kun oppilaat oikaisevat koulumatkallaan parkkipaikan läpi tulee helposti vähältäpiti - tilanteita.  Aamuisin ja iltapäivisin parkkipaikalla on paljon liikennettä. Painottakaa lastenne kanssa sitä, että he kulkisivat jalkakäytäviä pitkin eivätkä juoksisi autojen välistä.
 
Laskiaistiistaita 9.2. edeltävänä perjantaina 5.2. on seurakunnan päivänavaus. Niille, jotka eivät osallistu päivänavaukseen on omaa ohjelmaa solussa. Samalla viikolla ti 2.2. on 1-2 luokkien oppilaiden koulupäivä klo 8.15-12.15 esi- ja alkuopetuksen yhteiskoulutuksen vuoksi.
 
Torstaina 18.2. kaikki oppilaat aloittavat koulupäivänsä klo 9.30 työterveyshuollon koko henkilökunnalle järjestettävän tilaisuuden vuoksi. Kaikilla 1-2 luokilla koulupäivä päättyy silloin klo 13.30. Muilla luokilla koulupäivä päättyy lukujärjestyksen mukaan.
 
Viikoilla 7 on 1-2 luokkien ja 5-6 luokkien ja viikolla 8 on 3-4 luokkien monialaisen oppimisen viikko. Silloin luokalla voi olla poikkeuksellinen lukujärjestys, oppituntien määrän pysyessä samana. Oppilaat opiskelevat ilmiökeskeisesti ja projektimaisesti, eri oppiaineiden tietoja ja opiskelumenetelmiä hyödyntäen. Oppilaat osallistuvat aiheen valintaan.  Monialaisella viikolla  haetaan tietoja eri lähteistä esimerkiksi  netistä, kirjallisuudesta ja lehdistä. Oppilaat työskentelevät erilaisissa pienissä ryhmissä, parityöskentelynä tai yksinkin. Kysymys ei ole vain tiedon kanssa työskentelystä vaan myös toiminnasta tietoa soveltaen. Työskentelyyn kuuluu myös arviointi: oman työskentelyn arviointi, vertaisarviointi ja opettajan antama arviointi. Sen tarkoitus on auttaa kehittymään työskentelyssä. Myös te vanhemmat voitte osallistua työskentelyymme keskustelemalla työn etenemisestä ja kannustamalla työnteossa.
 
Maaliskuussa on viikolla 10 (7.3.-13.3.) on talviloma. 
 
Viikolla 11 on talviliikuntapäivä ke 16.3.
 
  • 1-2 luokkien vaihtoehtoina ovat hiihtäminen Auran majalla tai Metsokankaan ladulla
  • 3-6 luokkien vaihtoehtoina ovat hiihtäminen Auran majalla tai Metsokankaan ladulla tai
  • laskettelu/lautailureissu Syötekeskukseen (Pikku-Syöte).
 
Näistä vaihtoehdoista teille tulee tarkempaa tietoa paperisena tiedotteena helmikuun toisen viikon alussa. Tiedotteen avulla tapahtuu myös ilmoittautuminen.
 
Viikolla 12, joka on pääsiäisviikko, vaihtuu jakso. Neljäs jakso alkaa ke 23.3.
 
Kiirastorstaina 24.3. on pääsiäishartaus kirkossa. Samanaikaisesti on vaihtoehtoista ohjelmaa. 
 
Pääsiäisloma on pe 25.3.-ma 28.3..