Sharing Is Caring, Eramus+ -kumppanuushanke 2016-2019 - Ajankohtaista - Kaakkurin koulu - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Sharing Is Caring, Eramus+ -kumppanuushanke 2016-2019

Kaakkurin koulu on mukana Erasmus+ - kumppanuushankkeessa yhdessä viiden eurooppalaisen koulun kanssa. Yhteistyökoulumme ovat Unkarista (Budapest), Kreikasta (Thessaloniki), Espanjasta (Chozas de Canales), Portugalista (Freixo) ja Italiasta (Palermo). Kaakkurin koulu toimii projektissa pääkoordinaattorina ja hankkeen sisältö on Kaakkurin koulun kehittämä. Kaakkurin koulussa projektissa on mukana 10 luokkaa ja oppilaat ovat iältään 7-12 –vuotiaita.

Sharing Is Caring –hanke on kolmivuotinen ja siinä on neljä pääteemaa:

  1. How do I learn ?
  2. Where do I learn best?
  3. How can I help you?
  4. Can you help me to do it?

 

Projektissa harjoitellaan oman oppimisen tunnistamista ja itselle parhaiden oppimiskeinojen löytämistä. Projektissa myös kiinnitetään huomiota oppimisympäristöihin ja muokataan niitä yhä toimivammiksi. Oppimisen tukeminen ja nykyaikaisten tietoteknisten sovellusten käyttö ovat myös projektissa vahvasti läsnä.

Projektissa oppilaat, opettajat ja rehtorit oppivat toisiltaan. Koulujen parhaita käytänteitä jaetaan ja kokeillaan muissakin kouluissa.  Oppilaat ovat yhteydessä toisiin oppilaisiin mm. Skypen ja  blogien kautta. Tarkoituksena on lisätä koko koulun väen hyvinvointia ja samalla saada kansainvälisiä kontakteja.