Ajankohtaista

< Takaisin

ALAKKO NÄÄ -PÄIVÄ

ALAKKO NÄÄ -PÄIVÄ

Kaakkurin koulun 8.-luokkalaiset ovat kokoontuneet yhdessä Merikosken Rotareiden kanssa koulun auditorioon. Oppilaat ovat innoissaan pian alkavasta päivästä, joka heille on järjestetty. Kuvassa on Rotareiden jäseniä kertomassa toiminnastaan.

Kuvassa on Rotareiden jäseniä kertomassa toiminnastaan,

 

Keskiviikkona 19.2.2020 Kaakkurin koulussa 8.-luokkalaisille pidettiin toiminnallinen Merikosken Rotareiden mahdollistama Alakko nää -päivä. Tarkoituksena oli, että oppilaat pääsevät tutustumaan uusiin harrastuksiin mielenkiintonsa mukaan ja myös samanhenkisiin ihmisiin, joilla on samankaltaisia mielenkiinnonkohteita. Oppilaat pääsivät päivän aikana joko kahteen yhden tunnin toimintapajaan tai yhteen kahden tunnin toimintapajaan. He saivat jo etukäteen valita pajoista mielenkiintoisimmat, joista he pääsivät joko johonkin tai joihinkin. Pajat oli suunniteltu siten, että pajoja olisi mahdollisimman monenlaiselle ihmiselle.  Kaakkurin koulun oppilaat olivat saaneet jo etukäteen äänestää, millaisia pajoja he haluaisivat. Päivä oli 8.-luokkalaisille kaikkiaan hauska, mukava, monipuolinen ja piristävä.

 

Rotary on kansainvälinen palvelujärjestö. Sillä on yli 1,2 miljoonaa jäsentä ja se toimii yli 200 maassa. Perustana ovat paikalliset rotaryklubit. Ne kokoavat yhteen samanhenkisiä vaikuttajia, jotka tekevät hyvää omalla paikkakunnallaan. Rotaryt pyrkivät vaikuttamaan nykypäivän ankariin tilanteisiin paikallisten palveluprojektien ja muiden klubien kansainvälisten projektien avulla. He tekevät hienoa työtä vaikuttajina ja toimijoina.

“Toimintapisteistä mielestäni kivoin oli tanssipaja, koska siellä sai olla melko vapaasti, siellä tuli todella iloiseksi, sai eläytyä ja sai myös ilmaista itseään”, kertoo Aada Kaakkurin koulun 8C-luokalta.

Tanssin lisäksi aktiviteetteja olivat seinäkiipeily, keilaus, lautapelit, rentoutus, futsal, kokkaus, karate ja Reenis.

 

Kokkauspajassa leivottiin perinteistä perulaista perunamunakasta.

 

Seinäkiipeilypaja oli Oulun kiipeilykeskuksessa. Kuvassa 8.-luokkalaiset viettävät aikaa seinäkiipeilyn parissa.

 

Tanssipajassa oppilaat pääsivät ilmaisemaan itseään kehon avulla.

 

Palloilupajassa oppilaat pelasivat futsalia.

 

Tällainen päivä on tärkeä, sillä oppilaat saavat pitää hauskaa, urheilla, tutustua ihmisiin ja itselleen mielenkiintoisiin aktiviteetteihin. On myös hyvä saada välillä hieman taukoa koulusta. Tällaisia päiviä kannattaa jatkossakin järjestää, sillä ne ovat mukavia ja monipuolisia, ja oppilaatkin pitäisivät niistä.

 

Kirjoittajat ovat Kaakkurin koulun 8C-luokkalaisia: Taru Pelkonen, Iida Pinolehto ja Aada Salmela.

 

 

Jakolinkki