Ajankohtaista

< Takaisin

Arjen matkoista terveyttä ja hyvää mieltä, kansainvälinen Liikkujan viikko 16.-22.9.2015

 
Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään 16.–22.9.2015 teemalla "Eri kulkumuotojen yhdistäminen". Liikkujan viikko päättyy Auton vapaapäivään 22. syyskuuta ja myös Valtakunnallinen Kilometrikisa huipentuu Auton vapaapäivään 22.9.
 
Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Kestävät liikkumistavat - kävely, pyöräily ja joukkoliikenteen käyttö - vähentävät liikenteen ympäristövaikutuksia. 
 
Liikenne on merkittävä kasvihuonekaasupäästöjen lähde ja keskeisin ilmanlaatuun vaikuttava tekijä taajamissa. Ilmanlaatu vaihtelee vuorokauden- ja vuodenaikojen mukaan. Ilma on puhtainta silloin, kun liikennettä on vähiten, kuten öisin ja sunnuntaisin. Huonoimmillaan ilmanlaatu on yleensä talvisin arkiruuhkien aikaan sekä keväisin katupölyajanjaksolla. Oulussa ilmanlaatua mitataan jatkuvatoimisesti kolmella kiinteällä mittausasemalla.  Oulun ilmanlaatua voi seurata Oulun seudun ympäristötoimen sivuilta: www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/ilmanlaatu.
 
Kävely ja pyöräily ylläpitävät terveyttä ja ovat sekä ympäristöystävällisiä että edullisia tapoja liikkua. Arkiset liikkumisvalinnat sekä auton käytön tehostaminen tai vaihtoehtoisesti muiden liikkumistapojen käyttö ovat päivittäisiä valintoja, joihin voimme vaikuttaa. Miten sinä kuljet? 
 
Oulun kaupunki on mukana kansainvälisessä Liikkujan viikolla. Viikon aikana järjestetään avoimia pyöräilytapahtumia ja tutustutaan mm. katutaiteeseen. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Waltti-kortilla matkustava voi ottaa kaverin mukaan maksutta ajalla la 19.9.2015 klo 00:00 – su 20.9.2015 klo 24:00. Lisäksi kuvakilpailu Instagramissa selfiekuva – minä bussissa hashtagilla #oulussabussissa ajalla 16.-21.9. Voittajat julkaistaan auton vapaapäivänä 22.9.2015.
 
Liikkujan viikon julistekampanja näkyy oululaisille kaupunkitiedotustauluilla, Rotuaarin skriinillä ja Ubi-näytöillä.
 
Lue lisää liikkujan viikosta ja ohjelmasta nettisivulta: www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/liikkujanviikko

Lisätietoa:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, joukkoliikenneinsinööri Edwin ´t Lam, p. 044 703 2210, edwin.tlam(at)ouka.fi 
Joukkoliikenteen tapahtumat: Ympäristö- ja yhdyskuntapalvelut, joukkoliikennepäällikkö Minna Soininen, p. 044 703 2629 minna.soininen(at)ouka.fi
Ilmanlaatu ja ilmastoasiat: Oulun seudun ympäristötoimi, ympäristötarkastaja Heikki Orava, p. 044 703 6762, heikki.orava(at)ouka.fi, ilmastoasiantuntija Helmi Riihimäki p. 050 525 6281, helmi.riihimaki(at)ouka.fi
Pyöräilytapahtumat:  Navico Oy, pyöräilykoordinaattori Timo Perälä, p. 044 703 2210, timo.perala(at)navico.fi

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset