Ajankohtaista

< Takaisin

Koirankakkaroskis kampanjatarroja jaossa

Oulun kaupunki on painattanut Uuden Oulun asukkaiden käyttöön 500 kpl koirankakkaroskis.fi -kampanjatarroja.

Omakotitalon jäteastiaan liimattava vihreä koiratarra on merkkinä koiran ulkoiluttajalle, että kyseiseen roskikseen saa tiputtaa siististi pussitettuna koiranjätöksiä. Näin voi madaltaa ulkoiluttajien kynnystä kerätä koiriensa jätöksiä ja toimittaa ne roskikseen. Koiran ulkoiluttajilta toivotaan huomaavaisuutta ja siisteyttä jätöspussien jättämisessä lupatarralla merkattuihin jäteastioihin.

Taloyhtiön roskikseen tarran liimaaminen vaatii taloyhtiön hallituksen luvan.

Koiranjätöspusseja saa myös laittaa kaikkiin kaupungin omistamiin kadunvarsi- ja puistoroskiksiin, joita löytyy Oulusta n. 1200 kpl.

Järjestyslain mukaan koiran ulkoiluttajan on huolehdittava siitä, ettei koiran uloste jää ympäristöön hoidetulla alueella. Tällaisia alueita ovat lain mukaan tiet, kadut ja kevyenliikenteenväylät sekä hoidetut puistoalueet.

Painattamalla tarroja kaupunki haluaa olla tukemassa hyvää ideaa, jolla voidaan parantaa lähiympäristön viihtyisyyttä.

Koirankakkaroskis- kampanjan kehittäjät ovat yksityisiä koiranomistajia. Kampanjan kotisivut löytyvät osoitteesta www.koirankakkaroskis.fi ja siellä voi merkitä myös oman roskiksensa kartalle, jolloin koiran ulkoiluttaja voi valita reittinsä saavutettavissa olevien roskisten mukaan.

Koirankakkaroskis kampanjatarroja on saatavilla Oulu10-palvelut, Torikatu 10 ja Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Ympäristötalo, Solistinkatu 2, arkisin kello 8 – 16.

Lisätietoja:
www.koirankakkaroskis.fi

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kaupunginpuutarhuri Heikki Pulkkinen p. 044 7032151
 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset