Ajankohtaista

< Takaisin

Kysely keskustan nopeusrajoituksista avattu kuntalaisille

Oululaiset voivat antaa palautetta keskustan nopeusrajoituksista verkkokyselyn avulla. Kysely on auki 12.12.2018 saakka, ja sinne pääsee sivulta ouka.fi/liikenne. Kyselyssä halutaan mielipide siitä, tulisiko kuntalaisten mielestä keskustan nopeusrajoitus 40 km/tunnissa säilyttää, laskea se 30 kilometriin tunnissa vai muodostaa molempien yhdistelmä, jossa pääkaduilla säilyisi edelleen 40 kilometrin nopeusrajoitus. Kyselyn vastauksia hyödynnetään tehtäessä päätöstä nopeusrajoituksesta yhdyskuntalautakunnassa vuonna 2019.

Ajonopeuksien hillitseminen on tehokas tapa parantaa liikenneturvallisuutta, sillä riski joutua onnettomuuteen kasvaa ajonopeuden kasvaessa. Myös onnettomuuden seuraukset huononevat ratkaisevasti, kun törmäysnopeus on suurempi.

Keskustan nopeusrajoituksen alentamisesta on käynnistetty selvitystyö. Aiemmin tehdyssä liikenneturvallisuuden suunnitelmassa kiireellisenä toimenpiteenä on taajamissa ja keskustassa nopeusrajoitusten laskeminen nykyisestä neljästäkymmenestä kolmeenkymmeneen.

>> Kysely

Oulun liikenneturvallisuussuunnitelma 2014

Tieliikenteen onnettomuudet kartalla

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset