Ajankohtaista

< Takaisin

Liikkujan viikko jatkuu Valostore MTB-retkellä, pyörällä syömään, 08-maantiepyöräilyllä, maastolenkillä ja Tiistain hitaat maantiepyöräilyllä

Liikkujan viikon ohjelma jatkuu lauantaina 19.9. Valostore MTB-tapahtumalla. Kaikille avoin maastopyöräily-yhteislenkki pimeillä poluilla. Lähtö tapahtuu klo 19 Alasintie 9, Valostroen pihalta. Retkellä on kaksi eri vauhtista ja pituista ryhmää, 4 h ja 2 h.

Lauantaina matka jatkuu Pyörällä syömääntapahtumalla. Seuraavat ravintolat ovat mukana tapahtumassa: Ravintola Vesper, Antell, Cafe Villa Hannala, Vihiluodon Kala ja Tuba.  Ravintolakohtaiset etuisuudet saat näyttäessäsi pyöräilykypärää tilauksen yhteydessä.

 

Sunnuntaina 21.9. klo 8 starttaa Haapalehdon Shelliltä 08-maantiepyöräilylenkki. Matkaa kertyy kaikkiaan 120 km ja ajoaikaa noin neljä tuntia.  Pyöräilyvauhti on 30 km/h. Matkan varrella on yksi kahvitauko.

Säänkestävät aamujumpat jatkuvat maanantaina 21.9. Kempeleen Sarkkirannan urheilukeskuksen stadionilla klo 6.30 alkaen. Sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille.  Pyöräilystä kiinnostuneet aloittelijat pääsevät mukaan maanantaina 21.9. maastoyhteislenkille. Lähtö Höyhtyän Grilliltä klo 17.30.

Liikkujan viikko päättyy tiistaina 22.9.2015 Auton vapaapäivään. Pyörä hoitoon ja onnikallatapahtuma järjestetään aamulla Kempeleen P pysäkillä. Aja pyörällä hoitoon ja jatka matkaa linja-autolla. Pyöränhuoltajat huoltavat pyöräsi klo 6.30-18.30 välisenä aikana. Päivän päätteeksi  Tiistain hitaat - maantiepyörälenkkipoljetaan verkkaisempaan tahtiin Auton vapaapäivänä. Lähtö Linnanmaan Prismalta klo 18.

Ps. Muistathan pyöräilykypärän.

Kestävät liikkumistavat -  kävely, pyöräily ja joukkoliikenteen käyttö – vähentävät liikenteen ympäristövaikutuksia. Liikenne on merkittävä kasvihuonekaasupäästöjen lähde ja keskeisin ilmanlaatuun vaikuttava tekijä taajamissa. Liikenteen pakokaasut purkautuvat suoraan hengitysilmaan ja lisäksi liikenne nostattaa tienpinnoilta hiukkasia ilmaan. Ilmanlaatu vaihtelee vuorokauden- ja vuodenaikojen mukaan. Ilma on puhtainta silloin, kun liikennettä on vähiten, kuten öisin ja sunnuntaisin. Huonoimmillaan ilmanlaatu on yleensä talvisin arkiruuhkien aikaan sekä keväisin katupölyajanjaksolla. Oulussa ilmanlaatua mitataan jatkuvatoimisesti kolmella kiinteällä mittausasemalla.  Oulun ilmanlaatua voi seurata Oulun seudun ympäristötoimen sivuilta: www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/ilmanlaatu.

Waltti-kortilla kaveri ilmaiseksi
Ota kaveri mukaan viikonloppuna 19.-20.9.2015 bussimatkalle Oulun joukkoliikenteessä. Waltti-kortilla matkustava voi ottaa kaverin mukaan maksutta ajalla la 19.9.2015 klo 00:00 (03:00, vaikutus mielenilmaisussa) – su 20.9.2015 klo 24:00.

Vielä ehdit osallistua Instagram kuvakisaan ottamalla itsestäsi tilannekuva bussissa ja ladata sen Instagramiin hashtagilla#oulussabussissa. Voittajat julkaistaan 22.9. Oulun joukkoliikenteen sivulla.

Liikkujan viikon ohjelma: www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/liikkujanviikko


Lisätietoa:
Pyöräilytapahtumat: Navico Oy,pyöräilykoordinaattori Timo Perälä, p. 044 703 2210, timo.perala(at)navico.fi

Ilmanlaatu ja ilmastoasiat: Oulun seudun ympäristötoimi, ympäristötarkastaja Heikki Orava, p. 044 703 6762, heikki.orava(at)ouka.fi, ilmastoasiantuntija Helmi Riihimäki p. 050 525 6281, helmi.riihimaki(at)ouka.fi

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, joukkoliikenneinsinööri Edwin ´t Lam, p. 044 703 2210, edwin.tlam(at)ouka.fi (lomalla 18.9.) ja viestintäpäällikkö Terttu Mikkola, p. 044 703 2022, terttu.mikkola(at)ouka.fi
 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset