Ajankohtaista

< Takaisin

Maikkulan baana avataan liikenteelle perjantaina 5.11.

Maikkulan baanan rakennusurakan toinen vaihe Oulunsuuntien ja Poikkimaantien välillä on valmistunut ja avataan liikenteelle perjantaina 5.11.2021 klo 15. Kesän 2021 aikana rakennettu Maikkulan baana noudattelee vanhaa Plaanaojanpolun pyörätietä ja yltää Raksilasta Kastellin kautta Poikkimaantielle asti. Kokonaisuudessaan kyse on noin 3,5 kilometriä pitkästä baanasta. Urakan myötä vanhaa pyöräväylää on levennetty 6,6 metriä leveäksi. Samalla vanhan, routavaurioista kärsineen pyöräväylän rakennekerroksia on parannettu, useita vanhoja alikulkuja on avarrettu näkemien parantamiseksi ja yksi kokonaan uusi alikulku Oulunsuuntien ali on rakennettu. Uuden alikulun myötä kapea ja näkemäesteitä sisältävä alikulku on korvattu uudella, leveämmällä ja korkeammalla alikululla.

Baanan rakentamisen myötä sivusuunnat on asetettu väistämisvelvolliseksi, baanan kuivatusta on parannettu sekä valaistus on uusittu. Baanan varrelle on myös asennettu istuskelupenkkejä levähtämistä varten.

Ennen baanan rakentamista kyseisellä pyörätiellä on ollut vuosittain yli 800 000 kävelijää ja pyöräilijää. Pyörätiet ovatkin Oulussa aikuisväestön eniten käytetty liikuntapaikka. Vertailun vuoksi esimerkiksi Raksilan uimahallilla kirjataan vuosittain noin 600 000 käyttökertaa.  

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset