Ajankohtaista

< Takaisin

Muutoksia Oulun keskustan pysäköintijärjestelyissä

Muutoksia Oulun keskustan pysäköintijärjestelyissä, muutokset tulevat voimaan viikolla 5.

Maksullisen pysäköinnin aluerajoja muutetaan seuraavasti

  • Albertinkadulla, Isokadun ja Uudenkadun välissä olevat eteläreunan aikarajoitetut paikat (2 h) muuttuvat maksulliseksi, maksuvyöhyke 1. / 2,50 €/tunti.
     
  • Uusikatu 16:n kohdalla olevat aikarajoitetut paikat (30 min) muuttuvat maksullisiksi; maksuvyöhyke  1. / 2,50 €/tunti.
     
  • Rata-aukion pysäköintialue muuttuu maksulliseksi; vyöhyke 3. 1,20 €/tunti. Nykyisin alueella on kahden tunnin aikarajoitus.

Muutoksilla selkeytetään maksuvyöhykkeen 1 rajausta, vähennetään maksuttoman pysäköintipaikan hakemisesta syntyvää liikennettä ja parannetaan pysäköintikiertoa lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitetuilla paikoilla. Erityisesti 2 tunnin aikarajoituspaikoilla pysäköintikiekon kääntäminen on melko yleistä, mikä vaikeuttaa lähialueilla asioivien pysäköintiä.

Rata-aukiolla aikarajoituksesta on aiheutunut mm. poliisitalon asiakkaille mieliharmia, kun 2 tunnin aikarajoitus on ylittynyt. Maksullisuus mahdollistaa yhtäjaksoisen, laillisen pysäköinnin pitemmäksi aikaa. Aikarajoituksen pidentäminen ei kokonaisuutena helpottaisi tilannetta, koska se johtaisi pitkäaikaispysäköinnin lisääntymiseen.

Oulun kaupungin pysäköinninvalvonta jakaa virheellisesti pysäköityihin autoihin tiedotteita muuttumisesta muutaman päivän ajan ja sen jälkeen valvotaan virhepysäköintiä kuten muuallakin.

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, liikenneinsinööri Jorma Heikkinen p. 044 703 2112 ja liikennesuunnittelija Merja Palosaari p. 044 703 2127

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset