Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Asemakeskuksen suunnittelu etenee

Kuva: Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdit

 

Oulun Asemakeskuksen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun ensimmäisen kilpailuvaiheen ehdotusten toimittamisen määräaikaa on siirretty kuukaudella eteenpäin. Oulun henkilöratapihan ratasuunnitelman laatiminen käynnistyi elokuussa.

Senaatin Asema-alueet Oy:n järjestämän suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun ehdotusten jättämisen määräaikaa siirrettiin kuukaudella kilpailijoilta saadun palautteen perusteella. Lisäajan myötä kilpailijoiden on mahdollista tehdä ehdotuksistaan laadukkaampia. Suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun voittaja on selvillä keväällä 2023.

Asemakeskuksen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun tavoitteena on löytää alueen toteuttamiseksi kaupunkikuvallisesti, arkkitehtonisesti ja toiminnallisesti korkeatasoinen suunnitteluratkaisu, ja suunnitteluratkaisulle toteuttaja. Oulun kaupunkia kilpailun tuomaristossa edustavat asemakaavapäällikkö Kari Nykänen ja asemakaava-arkkitehti Leena Kallioniemi.

Väylävirasto aloitti elokuussa ratasuunnitelman laatimisen Oulun henkilöratapihalle, joka on keskellä kehitettävää asemanseutua. Ratasuunnitelman laatimisen tavoitteena on parantaa ratapihan ja raideliikenteen toiminnallisuutta sekä henkilöliikenteen palvelutasoa. Huolellisella suunnittelutyöllä varmistetaan, että Asemakeskuksen alueesta, henkilöratapihasta ja kaupungin puolelle sijoittuvasta Matkakeskuksesta tulee yhtenäinen ja moderni aluekokonaisuus, joka vastaa tulevaisuudessa pohjoisen Suomen henkilöliikenteen tarpeisiin.

 

Lisätietoja

Lisätietoja Senaatin Asema-alueet Oy:n järjestämästä suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailusta 28.9.2022 julkaistusta tiedotteesta.

Tutustu Oulun Asemakeskus -hankkeeseen ja sen taustoihin laajemmin Oulun kaupungin verkkosivuilla.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset