In English | På svenska | Tekstin koko A- A+
A-Ö
HAKEMISTO

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun Siivouspäivälle 28. toukokuuta yhteiset ohjeet

Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä.

Oulun puistot ja taloyhtiöiden pihapiirit muuttuvat kirpputoreiksi lauantaina 28.5.2016, kun Siivouspäivä järjestetään Oulussa kahdeksatta kertaa.

Kuka tahansa voi perustaa päiväksi kirpputorin, kun ilmoittaa myyntipaikkansa Siivouspäivän www-sivuille.

Oulun kaupunki ja Oulun Siivouspäivä ovat yhdessä luoneet ohjeet Siivouspäivälle. Kaikkien toivotaan noudattavan ohjeita.

Ajankohtaista tiedotusta voi seurata Siivouspäivä Oulun Facebook-sivustolta.
 

Ohjeet Siivouspäivään 28.5.

Oululaiset voivat pystyttää Siivouspäivänä myyntipisteensä ilman erillistä lupaa kaupungin yleisille alueille kuten jalkakäytäville, puistoihin ja aukioille, kunhan noudattavat Oulun kaupungin ohjeita:

1. Jokainen kirpputorin pitäjä on vastuussa omasta kirpputoristaan. Kaikkien myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta siivouspaiva.com sivustolla -> kohdassa Myyntipaikat.

2. Myyntipaikkojen tulee sijaita ensisijaisesti kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Jos myyntipaikka sijoitetaan nurmikoille, tulee huolehtia siitä, että nurmikot eivät vahingoitu. Kirpputorilla ei saa käyttää raskaita, maahan painuvia pöytä- ja tuolirakenteita.

3. Autolla ei saa ajaa puistoon, eikä muille nurmialueille.

4. Puihin ei saa ripustaa mitään.

5. Myyntipaikkoja ei saa pystyttää parkkipaikoille, Rotuaarille eikä Kauppatorille.

6. Valitse myyntipaikka, johon voit helposti pyytää luvan – esimerkiksi lähikaupan piha.

7. Kerro suunnittelemastasi myyntipaikasta niille, joille kirppiksestäsi voi aiheutua päänvaivaa. Infoa naapureita ja kysy lupa taloyhtiöltä.

8. Yleistä jalankulkua, liikennettä tai muuta alueen käyttöä ei saa haitata. Valitse myyntipaikka joka ei haittaa ketään.

9. Myyjä vastaa kaupungille ja kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.

10. Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen. Myyjät myös huolehtivat siivouksesta.

Kiitos siististä yhteistyöstä!

Siivouspäivän myyntipaikat 
Siivouspäivä Oulu Facebookissa