Ajankohtaista

< Takaisin

Oulussa kelpaa pyöräillä – jalankulku- ja pyörätiekartta 2013 sai uuden ilmeen

Vuoden 2013 jalankulku- ja pyörätiekartta on saanut uuden ilmeen. Perinteinen iso kartta on uusittu helposti luettavaan muotoon, jonka voi taittaa vaikka taskuun.

Jalankulku- ja pyörätiekarttaa on jaossa Ympäristötalolla Solistinkatu 2, Oulu10-palveluissa Torikatu 10, Raatin uimahallissa, kaupunginkirjastossa sekä Haukiputaan-, Kiimingin-, Ylikiimingin- ja Yli-Iin yhteispalvelupisteissä. Kartta on maksuton.

Liikkujan viikolla 2012 kaupunki järjesti pyöräilyrettikilpailun, jossa kaupunkilaiset saivat suunnitella oman pyöräilyreittinsä. Kilpailun voitti 11 kilometrin pituinen muuntamopyöräilyreitti, joka kulkee kahdeksan maalatun muuntamon kautta Oulun keskustan tuntumassa. Reitti löytyy uudesta kartasta.

Oulussa pyöräillään ympäri vuoden ja Oulu tunnetaankin hyvin pyörätieverkostaan. Oululaisia oli vuoden 2013 alussa lähes 191 000 ja heitä palvelevia kevyen liikenteen väyliä on noin 4 m/asukas.  Pyöräteiden määrä lisääntyy vuosittain noin 10 – 20 km:llä.

Pyöräily on turvallista, kun toimii liikennesääntöjen mukaan. Ihan joka paikkaan ei suoraa pyörätietä ole. Silloin voit ajaa liikennesääntöjen mukaan ajoradalla tai taluttaa ajokkiasi jalkakäytävällä. 

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, liikenneinsinööri Jorma Heikkinen p. 044 703 2112

www.ouka.fi/oulu/kadut-kartat-ja-liikenne/kevyt-liikenne

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset