Pakkahuoneenkadulle kaksisuuntainen pyöräilyreitti ja kesäkatu - Ajankohtaista - Kadut, kartat ja liikenne - Kadut, kartat ja liikenne - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Pakkahuoneenkadulle kaksisuuntainen pyöräilyreitti ja kesäkatu

Tänä kesänä kokeillaan kaksisuuntaista pyöräilyreittiä Pakkahuoneenkadulla. Pyöräily sallitaan ajoradalla kahteen suuntaan myös sellaisella osuudella, jossa autoille ja muille moottoriajoneuvoille sallitaan vain yksisuuntainen liikenne. Jalkakäytävillä ei sallita pyöräliikennettä edelleenkään. Muutos koskee Pakkahuoneenkatua välillä Rantakatu - Uusikatu. 

Muutokset osoitetaan liikennemerkeillä ja ajoratamaalauksilla. Merkkimuutokset astuvat voimaan torstaina 16.6., mikäli tiemerkinnät saadaan sään puolesta maalattua. Kadun varteen asennetaan tätä ennen siirtokehotuskilvet, jossa kerrotaan tulevasta pysäköintikiellosta. 

Käytännössä yksisuuntainen katu muutetaan kaksisuuntaiseksi, jossa moottoriajoneuvolla ajo on kielletty toiseen suuntaan. Autoilijoille sallitut ajosuunnat Pakkahuoneenkadulla säilyvät samoina kuin ennenkin. Autoilija joutuu kuitenkin jatkossa huomioimaan vastaantulevat pyöräilijät mm. ryhmittäytyessään.

Syksyllä harkitaan kesän kokemusten perusteella, jatketaanko Pakkahuoneenkadun kaksisuuntaista pyöräilyreittiä kauemmin, tai pidennetäänkö se aina Rautatienkadulle asti.

Muutosten yhteydessä Pakkahuoneenkadulla otetaan käyttöön kävelypainotteinen kesäkatu välillä Torikatu - Rotuaari. Kesäkadulle asennetaan penkkejä, istutuslaatikoita ja pyörätelineitä. Moottoriajoneuvoille sallitaan vain tontille ajo, huoltoliikenne, citybussi- ja Potnapekka-liikenne. Kesäkatu on toiminnassa syksyyn asti, jolloin varusteet siirretään pois.

Polkupyörä-, mopo- ja moottoripyöräpysäköintiä laajennetaan kesän ajaksi Hallituskadulle Kirkkokadun ja Isokadun väliselle osuudelle. Kyseisellä osuudella sijaitsee mm. Osuuspankki ja hissiyhteys kallioparkki Kivisydämeen. Muutosten seurauksena autopysäköintipaikat poistetaan invapaikkaa lukuun ottamatta. Hallituskadun järjestely on voimassa 30.9.2016 asti, jonka jälkeen autopaikat palautetaan.

Uudet liikennejärjestelyt vähentävät pysäköintipaikkoja kadunvarressa. Pysäköintipaikkojen vähennykset kohdistuvat enimmäkseen alueelle, josta on lyhyt matka Kivisydämeen. Pysäköinnin kieltämisellä kapeilla katuosuuksilla helpotetaan pelastusajoneuvojen liikkumista.