Poikkimaantien silta avaa uusi yhteyksiä Oulujoen poikki, avajaisia vietetään ti 22.11.2016 klo 16 - Ajankohtaista - Kadut, kartat ja liikenne - Kadut, kartat ja liikenne - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Poikkimaantien silta avaa uusi yhteyksiä Oulujoen poikki, avajaisia vietetään ti 22.11.2016 klo 16

Poikkimaantien sillan avajaisia vietetään tiistaina 22.11.2016 kello 16 alkaen sillan Hiukkavaaran puoleisessa päässä. Tilaisuuden avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen.

Avattava silta luo uusia yhteyksiä Oulujoen poikki, kohtaamisia ja vuorovaikutusta. VÄRITÄ VÄREITÄ! Valoteos värittää sillan kulkijoiden herättämillä valoaalloilla. Vastarannoilta lähtevät väreet kohtaavat ja keskustelevat. Syntyy uusia värisävyjä, jotka väreilevät virtaavan veden tapaan tuoden iloa syysillan pimeyteen, johdattaen kulkijan Oulujoen yli. Valoteoksen on suunnitellut arkkitehti ja valaistussuunnittelija Henrika Pihlajaniemi, Arkkitehdit m3 Oy.  VÄRITÄ VÄREITÄ! on yksi osa Lumo Light Festival ohjelmistoa ja valoteos toimii 27.11.2016 saakka.

Ohjelma

klo 16 Avajaispuhe, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen
         Sillan avaus – nauhan leikkaus
         Valoteos sytytetään VÄRITÄ VÄREITÄ!

klo 17 Silta avataan autoliikenteelle                     

Poikkimaantien sillan avajaisten tapahtuma-alue sijaitsee Hiukkavaaran puoleisessa päässä sillan kupeessa. Yleisöä pyydetään tulemaan tilaisuuteen jalan tai pyörällä. Yleisö seuraa tilaisuutta kevyen liikenteen väylällä ja ajoradalla. Turvallisuussyistä silta avataan autoille klo 17. Alueella ei ole osoitettua paikoitustilaa autoille.

Tervetuloa Poikkimaantien sillan avajaisiin!

Lisätietoa
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, rakennuttajainsinööri Vilho Vanhatalo, p. 044 703 2129
Valaistussuunnittelija Henrika Pihlajaniemi, Arkkitehdit m3 Oy, p. 040 708 9865