Ajankohtaista

< Takaisin

Rotuaarin perusparantaminen alkaa Vapun jälkeen

Keskustan katujen suurin peruskorjaustyö tehdään tänä vuonna Rotuaarilla kahdessa korttelissa: Kirkkokadulla välillä Kauppurienkatu–Saaristonkatu ja Kauppurienkadulla välillä Kirkkokatu–Isokatu. Peruskorjaustyö sisältää katujen ja kaiken sen alla olevan kunnallistekniikan peruskorjaamisen. Valmistelevat työt aloitetaan keskiviikkona 2.5.2012.

Peruskorjaustyö aloitetaan toukokuun toisella viikolla vesihuollon ja kaukolämmön liitostöillä Kauppurienkadun ja Isonkadun risteyksessä. Kauppurienkadun peruskorjaustyöt ajoittuvat toukokuulle. Työt Kirkkokadulla alkavat kesäkuun alussa ja kokonaisuudessaan Kirkkokadun ja Kauppurienkadun peruskorjaustyöt ovat valmiina syyskuun puolivälissä.

Peruskorjauksessa katujen rakennekerrokset uusitaan kokonaisuudessaan "seinälinjasta seinälinjaan" koko korttelien matkalta. Samassa yhteydessä uusitaan katujen alle rakennettua kunnallistekniikkaa: vesijohdot ja viemärit sekä kaukolämpö-, sähkö- ja tietoliikenneverkostot. Kirkkokadulle rakennetaan tässä vaiheessa sulanpitojärjestelmä, sekä uusitaan pintarakenteet ja kalusteet. Kirkkokatu rakennetaan viimeistelytöineen täysin valmiiksi, mutta Kauppurienkatu jää tässä vaiheessa väliaikaiselle asfalttipinnalle. Kirkkokadulle välille Saaristonkatu-Pakkahuoneenkatu asennetaan peruskorjauksen yhteydessä tekniset liittymät ja kiinnitysrakenteet loppuvuodesta käyttöön otettavaa uutta jouluvalaistusta varten.

Rakennustyömaat aidataan suoja-aidoilla ja aluetta muutetaan työn etenemisen mukaisesti vaiheittain. Kevyen liikenteen kulku ja huoltoliikenne järjestetään työmaan ajan. Alueella sijaitsevat liikkeet toimivat normaalisti ja pääsy niihin on hoidettu koko työmaan ajan.

Katu – ja vesihuoltotöiden pääurakoitsija on Oulun tekninen liikelaitos Oulun Veden sekä yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden tilauksesta. Teknisten verkostojen omistajat uusivat omat tietoliikenne-, sähkö- ja kaukolämpöverkostoansa katurakennusurakan yhteydessä. Lisäksi kiinteistöt teettävät heille kuuluvia töitä katurakennusurakan aikana.

Liite:  Rotuaaritiedote (pdf)

Lisätietoja:
rakennuttaminen: Sami Hietakangas, p. 044 7032111 Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut
suunnittelu: Tapio Siikaluoma, p. 044 703 2114 Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut
rakentaminen: Pasi Nikula, p. 044 703 2284 Oulun tekninen liikelaitos
 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset