Ajankohtaista

< Takaisin

Talvipyöräilykauden avajaiset Rotuaarilla 12.11.2013 klo 15 -18

Talvi on tulossa, mutta oululaisia pyöräilijöitä se ei haittaa. Talvipyöräilykauden avajaisia vietetään Rotuaarilla tiistaina 12.11.2013 klo 15-18. Oulun kaupungin järjestämässä tilaisuudessa mukana ovat Pyörä-Suvala Oy tuote-esittelyineen, Oulun luonnonsuojelijat ry:n mobiili pyörähuoltopiste sekä uunituore Oulun polkupyöräilijät ry.

Perinteikkään tapahtuman (jo toinen kerta) ohjelmassa on rentoa jutustelua pyöräilystä talvella, vinkkejä pyörän ja pyöräilijän varustamiseen sekä talvihoitoon. Tarjolla lämmintä juotavaa talvipyöräilijöille. Viime vuonna avajaisia vietettiin pyöräilyväylän varrella Knuutilankankaalla.

Talven pyöräilijä 2013 – 2014 kampanja starttaa

Lokakuun lopulla pyydettiin sulaan aikaan aktiivisesti pyöräileviä, mutta talven tullen syystä tai toisesta pyöräilystä luopuvia, ilmoittautumaan Talven pyöräilijä 2013 – 2014 kampanjaan. Ilmoittautumisia tuli määräaikaan mennessä yli 100. Mukaan valittiin 50 innokasta, jotka ovat sitoutuneet pyöräilemään keskimäärin vähintään 3 kertaa viikossa työ- tai opiskelumatkansa maaliskuun 2014 loppuun asti. Ryhmässä on mukana mm. kaupungin hallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen, Etelä-Suomesta Ouluun vasta muuttaneita, talvipyöräilyä pelkääviä, autostaan luopuvia ja monia muita mielenkiintoisia henkilöitä. Kampanjaan osallistujia voi tavata Talvipyöräilykauden avajaisissa.

Osa kampanjaan osallistuvista talvipyöräilijöistä kertoo kokemuksistaan blogissa osoitteessa http://talvenpyorailija.vuodatus.net/. Talvipyöräilijöiden suoritteita tullaan seuraamaan talven aikana säännöllisesti myös Tykkimainoksen mainospaikalla (www.tykkimainos.fi/?page_id=284).

Alla ryhmäläisten perusteita, miksi heidät tulisi valita mukaan kampanjaan:

"Nyt kiinnostaa kokeilla, kuinka pitkälle pakkasasteisiin etelännaisen kantti kestää! Ehkä tämä haaste ja oikeanmoiset vermeet kuljettavat liikkuvaa toimistoani koululta toiselle myös talvisaikaan? Olen kuullut, että Oulu on pyöräilykaupunki, mutta samalla minulle on taivasteltu siitä, miten aion ajokortittomana täällä talven pärjätä. Että eiköhän oteta asiasta selvää" Nainen 25 v.

"Hankin hiljattain uuden pyörän että kokeilisin läpitalven polkemista töihin, 11 km suuntaansa.

Just siksi että auton käyttö vähenisi ja ulkoliikuntaa tulisi talvenaikanakin riittävästi! Nainen 49 v.

"Ouluun muutettuani minulle oli heti selvää että haluan kokeilla työmatkapyöräilyä ympäri vuoden, kun sitä niin kovasti oli minulle mainostettu. Aikuisiällä olen ollut aiemmin niin mukavuudenhaluinen, että pyöräily on loppunut kun kylmä ja räntä on iskenyt vastaan. Nyt olen valmis sitoutumaan kampanjaan täysillä mukaan. Haluan myös toimia esimerkkinä muille "muualta tulleille" tai kesäpyöräilijöille ja näyttää että talvipyöräily onnistuu kun asenne on kohdillaan" Nainen 30 v.

"Minut tulisi valita juuri siksi että saataisiin uhkaava 50 lähestyvä ukko siirrettyä ratin takaa tangon taakse, myös talvella." Mies 45 v.

"Tämä on minulle tärkeää myös kuntoilun ja painonhallinnan takia ja välttyisin tällä tapaa kakkosauton ostolta" Mies 36 v.

Lisätiedot: Timo Perälä, Oulun pyöräilykoordinaattori, puh. 040 7060415, timo.perala@navico.fi

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset