Uudet citybussit saapuvat Ouluun - Ajankohtaista - Kadut, kartat ja liikenne - Kadut, kartat ja liikenne - Oulun kaupunki

Ajankohtaista Ajankohtaista

< Takaisin

Uudet citybussit saapuvat Ouluun

Oulun cityliikenne alkoi syyskuussa 2007. Cityliikenteen harmaat pienoisbussit helpottavat monien keskustassa ja sen lähialueilla liikkuvien arkipäivää tarjoamalla edullisen kyydin reiteillä, joilla perinteistä joukkoliikennettä ei ole tarjolla.

Cityliikenne on uudistusten kynnyksellä. Uusia, tummanharmaita citybusseja ilmestyy katukuvaan viikosta 39 alkaen ja vanhat bussit poistuvat kokonaan käytöstä syksyn aikana. Uusien bussien visuaalinen ilme myötäilee Oulun kaupungin graafista ilmettä. Tulevan talven aikana uudistetaan myös citybussien pysäkkimerkit.  Vuodenvaihteessa citybussien reitteihin ja aikatauluihin on tulossa pieniä muutoksia.

Uudet citybussit ovat hieman edeltäjiään pienempikokoisia, joten ne liikkuvat entistä ketterämmin keskustan katuverkolla ja tietyillä osuuksilla myös kevyen liikenteen väylillä. Autojen päästötaso on edeltäjiään matalampi. Ympäristöystävällisyyden ohella matalalla päästötasolla parannetaan liikenteen kustannustehokkuutta.

Cityliikennettä ajetaan kolmella reitillä, joissa kaikissa toisena päätepysäkkinä on Toripakka E ja linjojen päätepisteinä Värttö, Medipolis ja Limingantulli.  Cityliikenteestä on helppo vaihtaa Oulun joukkoliikenteen busseihin sekä junaan. Myös linja-autoasemalta liikennöivät kaukoliikenteen bussit ovat lähellä cityliikennettä.

Aikataulut: www.ouluncitybussi.fi/citybussit/linjaa/

Lisätietoa:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, joukkoliikennesuunnittelija Anu Eloranta p. 044 703 2131