Ajankohtaista

< Takaisin

Vältä liukastumisia - varoitus liukkaudesta tekstiviestillä

Talven liukkaat kelit ovat alkaneet. Varoitus liukkaudesta tekstiviestillä tarjotaan asukkaille ilmaiseksi, liittyminen palveluun maksaa 16 senttiä.
Kun talvihoidon päivystäjä havaitsee kulkuväylien muuttuneen vaarallisen liukkaiksi, hän lähettää varoituksen tekstiviestillä, joka välittyy kaikille varoitettaville. Oulun kaupunki jatkaa jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tekstiviestivaroittamista. Tekstiviestivaroituspalvelu on käytössä myös Helsingissä, Lahdessa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.


Viime talvena varoitusviestejä lähetettiin yhdeksän kertaa ja varoitus vajaalle parilletuhannelle varoitettavalle. Palvelusta on saatu positiivista palautetta ja varoitettavat ovat sanoneet hyötyvänsä palvelusta.

Useimmat vakavat liukastumisonnettomuudet tapahtuvat silloin, kun liukkaus pääsee yllättämään. Esimerkiksi, kun liukkaan jään päälle on satanut ohut lumikerros. Vaarallisen liukkaista keleistä varoitetaan jalankulkijoita ja pyöräilijöitä tekstiviestillä - Kulkuväylät paikoin vaarallisen liukkaita. Varoitettavat voivat valita, tuleeko varoitus yöllä syntyneestä liukkaudesta heti, klo 6, klo 7 vai klo 8. Viikonloppuisin varoitus tulee tuntia myöhemmin. Päiväsaikaan ja klo 22 saakka varoitus tulee heti.

Tekstiviestipalvelu ei muuta kaupungin tai kiinteistöjen liukkaudentorjuntavastuita eikä jalankulkijan ja pyöräilijän omaa vastuuta.

Lisätietoja:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kunnossapitopäällikkö Kai Mäenpää puh. 044 703 2229
Palvelun verkkosivuilta: www.liukastumisvaroitus.fi/signup/oulu.html


Näin ilmoittaudut varoitettavaksi

Lähetä tekstiviesti numeroon 16130 siitä puhelimesta, johon haluat varoituksen tulevan:

  • kirjoita alkuun sanat varoitus oulu
  • kirjoita loppuun joko heti, 6, 7 tai 8sen mukaan haluatko varoituksen yöllä syntyneestä liukkaudesta heti kun varoitus on annettu, klo 6, klo 7 vai klo 8.

Jos esimerkiksi haluat yöllä syntyneestä liukkaudesta varoituksen aamulla klo 7, lähetät tekstiviestin: varoitus oulu 7

Ilmoittautumisesi pysyy voimassa talvikauden. Mikäli haluat poistua palvelusta, lähetä numeroon 16130 tekstiviesti: varoitus sulje

Palveluun liittyminen ja siitä poistuminen maksavat 16 senttiä. Varoitusviestien vastaanottaminen on palvelun käyttäjälle maksutonta. Mikäli haluat muuttaa yöllä syntyneen liukkauden varoituksen vastaanottoaikaa, täytyy sinun ensin lopettaa palvelu ja ilmoittautua sitten uudella kellonajalla.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset