Ajankohtaista

< Takaisin

Veneily- ja kalastusteemapäivä 28.3.2012 Oulu10:ssä

Osana Oulun Ympäristövuotta 2012 vietetään Veneilyn ja kalastuksen teemapäivää Oulu10:ssä keskiviikko 28.3.2012 klo 15 – 19, Torikatu 10. Tilaisuudessa esitellään Oulun kaupungin veneilyyn ja kalastukseen liittyviä asioita.

Teemapäivänä Oulu10:ssä on tarjolla monenlaista ohjelmaa. Oulun kaupungin asiantuntijoiden lisäksi kuntalaisilla on mahdollisuus keskustella kalastus- ja veneilyseurojen edustajien kanssa. Vesillä liikkumiseen ja turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä vastaa venepoliisi.

Mukana tapahtumassa
- Oulun Työväen Pursiseura ry
- Pohjois-Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiiri ry
- Oulun meripelastajat ry
- Venepoliisi

Veneillä Oulun keskustaan
Oulu tarjoaa oivallisia mahdollisuuksia purjehtijoille ja muille meritse Ouluun saapuville veneilijöille. Meritullin vierassatama sijaitsee aivan keskustan tuntumassa Kauppatorilla. Kaupungin ylläpitämät venepaikat ja -satamat sijaitsevat Oulujoen rannalla ja Merikosken voimalaitoksen alapuolisella suisto- ja merialueella. Venesatamat: Hietasaari, Hollihaka, Juurusoja, Kasarminranta, Kastellinranta, Kauppilanranta, Kirkkotie, Laanilanranta, Meritulli, Nokkala, Nykäsenranta, Raatti, Rajahauta, Saarela, Sorsasaari, Tarhurintie, Taskisenranta, Tervaporvarinpuisto, Toppilansaari ja Värttö. Venepaikan vuokraamisesta saa lisätietoa Oulu10-palveluista.

Kalasta kaupungin vesillä
Oulun kaupunki huolehtii vesistöjen ja kalavesien hoidosta. Tavoitteena on turvata kuntalaisten virkistys- ja kotitarvekalastusmahdollisuudet, huolehtia vaelluskalakannoista että toteuttaa kalavesien omistajien omia vapaaehtoisia istutuksia kalakantojen ylläpitämiseksi. Kalastuskohteina tärkeimmät ovat Oulujoki suisto, meri, Oulujoki, Sanginjoki, Kuivasjärvi, Pyykösjärvi, Valkiaisjärvi ja Niilesjärvi. Kalastuslupia myydään Oulu10:stä ja vapakalastuslupia saa matkapuhelimella tekstiviestitilauksena numerosta 173011.

Lisätietoa palvelualueilta: kadut, kartat, liikenne sekä luonto ja ympäristö

Kahvitarjoilu.

Lisätietoja:
Veneily: Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, ylläpitosuunnittelija Sanna Kelhä, p. 044 703 2211
Kalastus: Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, kalabiologi Kari Hanski, p. 04 4703 2385
 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset