Ajankohtaista

< Takaisin

Vyöhykehinnoittelu ja Waltti-kortti käyttöön Oulun joukkoliikenteessä 3.8.2015

Oulun joukkoliikenteessä siirrytään vyöhykehinnoitteluun ja valtakunnalliseen Waltti-korttiin maanantaina 3.8.2015. OuluCardille ja Matkahuollon kortille ladatut kausiliput toimivat Waltti-lippujen rinnalla 30.9.2015 saakka ja OuluCardille ladatut sarjaliput vuoden 2015 loppuun saakka.

Joustavin tapa on tilata Waltti-kortti netistä. Ostoksille pääsee lippukauppaan www.oulunjoukkoliikenne.fi –sivujen kautta. Netistä hankkimisen etuna on, että korttimaksua (3 euroa) ei peritä ja välttää mahdolliset palvelupisteen ruuhkat. Kortti tulee kotiin noin viikossa. Netistä hankittava Waltti-kortti on henkilökohtainen.

Waltti-kortille ladattavia lipputuotteita myydään myös Oulu10-palvelussa, Torikatu 10. Palvelupiste on auki kesällä ma-to kello 8-17 ja pe kello 8-16 sekä 1.9.2015 alkaen ma-to kello 8-18 ja pe 8-16. Lauantaisin Waltti-lippuja voi ostaa Torikatu 10:stä Matkailuneuvonnasta. Matkailuneuvonta on avoinna lauantaisin klo 10-15 elokuun loppuun saakka.

Asiakkaiden kannattaa varautua lähiviikkoina mahdollisiin ruuhkiin ja jonottamiseen hankkiessaan lipputuotetta Oulu10-palvelusta. Sen takia suosittelemme matkakortin tilaamista nettipalvelussa.

Waltti-kortille voi ladata kausi- tai arvolippuja

Waltti-kortille ladattavia lipputuotteita ovat kausi- ja arvolippu. Sarjalippu tulee valikoimiin myöhemmin.

Seuraavat lipputuotteet ovat saatavilla vain Oulu10-palvelussa: 

  • Kela-koulumatkatukilippu, johon tarvitaan ostotodistus (lisälataukset myös linja-autoissa)
  • 25-vuotiaan ja sitä vanhemman opiskelijan kausilippu (lisälataukset myös linja-autoissa)
  • Haltijakohtainen matkakortti (lisälataukset myös linja-autoissa)
  • Työsuhdematkalippu

Joukkoliikenteen käyttö on sitä edullisempaa, mitä enemmän matkustaa. Säännöllisesti joukkoliikennettä käyttävälle kausilippu on ehdottomasti paras valinta. Kausilipulla voi matkustaa niillä vyöhykkeillä, joille se on ostettu.Kausilippu lähtee käyntiin vasta ensimmäisestä leimauksesta linja-autossa. Lippujen lisälataukset jo hankittuun matkakorttiin voi ostaa suoraan linja-autosta tai Oulu10-palvelusta.

Lue lisää: Waltti hinnasto ja lipputyypit

Lisätietoja
Lisätietoa Waltista ja vyöhykehinnoittelusta Oulun joukkoliikenteen nettisivulta www.oulunjoukkoliikenne.fi ja asiakaspalvelunumerosta 08 5584 0400, kesäarkisin klo 9–14.30 ja 12.8.2015 alkaen 9-15.30.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset