Ajankohtaista

< Takaisin

Vyöhykehinnoittelu ja Waltti-kortti käyttöön Oulun joukkoliikenteessä 3.8.2015

Oulun joukkoliikenteessä siirrytään vyöhykehinnoitteluun ja valtakunnalliseen Waltti-korttiin 3.8.2015 - ennakkomyynti alkaa 15.6.2015.

Koko Oulun joukkoliikenteen toimialueelle tulee yhtenäisempi hinnoittelu ja lippujärjestelmä vyöhykehinnoittelun myötä. Tällä hetkellä on käytössä kahta erilaista korttia sekä hinnoittelua - tasataksa tai kilometriperusteinen hinnoittelu seutualueella.

Waltin myötä tulee käyttöön yksi kortti, vyöhykehinnoittelu ja sama lipputuotevalikoima koko seudulle. Lasten ikäryhmään kuuluvat jatkossa 7–16-vuotiaat. Tämän lisäksi nuorille 17–24-vuotiaille on tarjolla aikuisen hintaa edullisempi kausilippu.

Lippujen ennakkomyynti käynnistyy 15.6.2015. Ruuhkaton tapa ostaa kortti, on käyttää nettipalvelua. Kortin toimitusaika on noin viikko.

Vyöhykehinnoittelussa matkan hinta määräytyy sen perusteella millä vyöhykkeillä joukkoliikennematka tehdään. Lippuja voi ostaa vyöhykkeen sisäisille matkoille tai useammalle vyöhykkeelle..

Waltti-kortille voi ladata kausi- tai arvolippuja

Waltti-kortille ladattavia lipputuotteita ovat kausi- ja arvolippu. Sarjalippu tulee valikoimiin myöhemmin.

Joukkoliikenteen käyttö on sitä edullisempaa, mitä enemmän matkustaa. Säännöllisesti joukkoliikennettä käyttävälle kausilippu on ehdottomasti paras valinta. Kausilipulla voi matkustaa niillä vyöhykkeillä, joille se on ostettu.Kausilippu lähtee käyntiin vasta ensimmäisestä leimauksesta linja-autossa.

Muutaman matkan vuodessa tekevä voi ostaa kertalippun autosta, mutta pieni sitoutuminen Waltti-arvolipun hankkimiseen kannattaa. Arvolippua käyttäen kertamatka on vähintään noin 20 prosenttia edullisempi. Arvolippu ostetaan niille vyöhykkeille, joilla matkustetaan eniten. Lippua käytettäessä lipulta vähennetään ostettujen vyöhykkeiden mukainen matkan hinta. Arvolipulla on mahdollista matkustaa myös muilla vyöhykkeillä, kunhan kortilla riittää arvoa. Jos matka poikkeaa oletusvyöhykkeistä, niin silloin kortti annetaan kuljettajalle, joka tekee vyöhykeveloituksen rahastuslaitteellaan.

Ennen ostoa kannattaa miettiä, mille vyöhykkeille lipun ostaa. A-vyöhyke kattaa Oulun keskustan ja ympäröivät asuinalueet noin 10 kilometrin etäisyydellä Oulun keskustasta. B vyöhykkeellä sijaitsevat taajamat Kellon Kiviniemi, Haukipudas, Jääli, Kiiminki, Alakylä, Madekoski, Pikkarala, Sanginsuu, Kempele, Oulunsalo. C:llä sijaitsevat Haukiputaan ammattioppilaitos, Jokikylä, Ii, Alaranta, Pohjois-Ii, Ylikiiminki, Muhos, Tyrnävä, Liminka, Tupos, Lumijoki ja D-vyöhykkeellä Yli-Ii.

Ostoksille hyvissä ajoin ennakkoon
Lippujen ennakkomyynti käynnistyy 15.6.2015

Asiakas pääsee lippukauppaan www.oulunjoukkoliikenne.fi -sivujen kautta. Netistä hankkimisen etuna on, että korttimaksua (3 euroa) ei peritä ja että välttää mahdolliset palvelupisteen ruuhkat. Kortti tulee kotiin noin viikossa. Lippua voi alkaa käyttää 3.8.2015.

https://nettilataukset.waltti.fi/

Lipun voi hankkia myös Oulu10-palvelusta, Torikatu 10. Palvelupiste on auki kesällä ma-to kello 8-17, pe kello 8-16  ja 1.9. alkaen ma-to kello 8-18 ja pe 8-16. Perjantain aukioloa sovelletaan arkipyhiä edeltävinä arkipäivinä.

Lisätietoja
Waltti-hinnoittelutiedot avataan nettiin www.oulunjoukkoliikenne.fi 15.6.2015.

Nettikaupan linkki tulee käyttöön 15.6.2015. Linja-autoista ja palvelupisteestä on saatavana hinnasto ja tuote-esite.

Lisätietoja Waltista ja vyöhykehinnoittelusta Oulun joukkoliikenteen asiakaspalvelunumerosta 08 5584 0400, kesäarkisin klo 9–14.30 ja 12.8.2015 alkaen 9-15.30.

Yhteyshenkilö muissa lippujärjestelmämuutokseen liittyvissä asioissa: Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, joukkoliikennepäällikkö Minna Soininen p. 044 7032629

Liite:  Vyöhykekartta ja hinnasto (pdf)

Hanketiedot
Waltti-kortti on 22 kaupunkiseudun ja yhdeksän ELY-keskuksen yhteishanke, jonka tavoitteena on mahdollistaa matkustaminen samalla kortilla kaikkien järjestelmässä mukana olevien kaupunkiseutujen linja-autoliikenteessä.

Lisätietoja hankkeesta: toimitusjohtaja Ilkka Kankkunen, TVV joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmä Oy, ilkka.kankkunen@lmj.fi, puh. 040 558 5002, www.Waltti.fi

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset