Ajankohtaista

< Takaisin

Yhteiskäyttöautojen roadshow Rotuaarilla 6.9. klo 13-17

Rotuaarinaukiolla järjestetään keskiviikkona 6.9. yhteiskäyttöautojen roadshow. Klo 13–17 välisenä aikana paikalla on kuusi eri yhteiskäyttöautoa, joihin voi tutustua. Kaupunkilaiset voivat kokeilla puhelinsovellusta, jolla auto vuokrataan, otetaan käyttöön ja palautetaan. Paikalla on kuusi eri yritystä, jotka vuokraavat yhteiskäyttöautoja ja niihin liittyviä oheispalveluja.

Yhteiskäyttöautoilu on joustavaa auton vuokrausta. Autot sijaitsevat keskeisillä paikoilla ja niitä on jokaisen kaupunkilaisen mahdollista käyttää. Auto vuokrataan internetissä tai puhelimella, jonka jälkeen auto otetaan käyttöön esim. älykortilla tai matkapuhelimella. Auton voi vuokrata myös aivan lyhyeksi ajaksi. Yhteiskäyttöautoilu vähentää yksityisauton omistustarvetta ja pienentää autoilun kustannuksia. Tällä hetkellä yhteiskäyttöautoja on pääasiassa Etelä-Suomessa, mutta toimintaa laajennetaan jatkuvasti pohjoisemmaksi.

Lyhytaikaiseen vuokraukseen sekä erityisesti kaupungin sisäiseen liikenteeseen tarkoitetut yhteiskäyttöautot vähentävät autojen määrää kaupunkialueilla, mikä pienentää autoilun päästö- ja meluhaittoja. Yhteiskäyttöautoilla pyritään pienentämään erityisesti keskustassa asuvien riippuvuutta omista autoista sekä vapauttamaan pysäköintipaikkoja tehokkaampaan käyttöön.

Tervetuloa!

Yksityisautojen käyttöaste on keskimäärin noin 4 %, joten auto on siis pysäköitynä suurimman osan ajasta. Keskimäärin yhtä ajoneuvoa kohti kaupunkialueella on noin kolme pysäköintiruutua. Oulussa tämä tarkoittaa hieman yli 100 000 autoa ja 300 000 pysäköintipaikkaa. Yhdellä yhteiskäyttöautolla voidaan korvata jopa 10‒15 omistusautoa.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset