Kadut ja yleiset alueet


Oulussa on reilu 950 kilometriä ajorataa, yli 790 kilometriä pyöräteitä ja kevyenliikenteen väyliä ja lisäksi kaava-alueen ulkopuolisia pyöräteitä ja väyliä on yli 760 kilometriä. Määrä lisääntyy vuosittain, kun uusia katuja rakennetaan. Rakennushankkeet ovat usein monien osapuolten yhteistyön tuloksia. Lisätietoa rakennushankkeista löytyy linkki katurakentamisen sivustolle.

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossapito- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Kaupungilla ja yksityisten kiinteistöjen haltijoilla on omat velvollisuutensa katujen kunnossapidossa. Ne määräytyvät katujen kunnossa- ja puhtaanapitolaista. Lisätietoa katujen kunnossapitoasioista löydät linkki katujen kunnossapidon sivustolle.

Palautetta kaupungin ylläpitämistä yleisistä alueista voit antaa sähköisen palautejärjestelmän kautta linkki sähköiselle palautesivustolle.

Yleisten alueiden lupien verkkoasiointipalveluun löydät linkki sähköiseen asiointipalveluun

Ajankohtaista

< Takaisin

Heijastinpäivä käynnistää näkyvyysviikon

Maanantaina 1.10. vietetään valtakunnallista heijastinpäivää. Heijastinpäivä käynnistää heijastinkauden ja näkyvyysviikon. Viikon tarkoituksena on muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä ja kannustaa käyttämään heijastinta liikuttaessa hämärän aikaan.

Oulun liikenneturvallisuusryhmä jakaa viikon aikana 2.-6.-luokkalaisille noin 8 000 heijastinta osana tämän vuoden liikenneturvallisuustyötä. Kampanja jatkaa viime vuonna aloitettua teemaa, jolloin jaettiin heijastimet Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Yli-Iin ja Ylikiimingin 2.-6.-luokkalaisille. Näiden kahden vuoden aikana yli 14 000 koululaista on saanut oman heijastimen.  Lisäksi Oulun neuvoloissa jaetaan kuluvan vuoden aikana noin 2 000 heijastinta 5-vuotistarkastusten yhteydessä. Oulun joukkoliikenne osallistuu myös näkyvyysviikkoon. Jaamme keskustassa torstaiaamuna Oulun joukkoliikenteen heijastimia.

”Nyt on aikasi loistaa”

- Oulun liikenneturvallisuustyöryhmä haastoi tunnettuja oululaisia mukaan kampanjaan, jolla halutaan kannustaa erityisesti koululaisia heijastimen käyttöön, kertoo liikenneinsinööri Saija Räinä yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista. Vaikka tämän vuoden kampanja on suunnattu koululaisille, kannattaa pimeällä näkyminen varmistaa vauvasta vaariin. Myös esimerkiksi koirien kanssa liikuttaessa on hyvä tarkistaa, että taluttimen molemmissa päissä on heijastavaa pintaa, Räinä muistuttaa.  Oululainen näkyvyysviikon slogan on ”Nyt on aikasi loistaa”.

Kärpät

 

Poliisi

 

Pelastuslaitos

 

Lisätietoja heijastimen käytöstä ja Liikenneturvan sivuilta www.liikenneturva.fi/fi/kampanja/heijastansinua/info
Oulun liikenneturvallisuustyöryhmässä ovat edustettuina Oulun kaupunki, Poliisi, Oulu-Koillismaan pelastuslaitos, ELY-keskus ja Liikenneturva.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset

Yleisten alueiden käyttöluvat
verkkoasiointipalvelu - ohje

>> Siirry asiointipalveluun

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
 • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki
  90140 Oulu
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro
  work 08 558 558 00
 • Aukioloajat arkisin 8-16
 • Anna palautetta

  Palaute katuvaloista
Tiedot esitetään hCard-muodossa.