Kadut ja yleiset alueet


Oulussa on reilu 950 kilometriä ajorataa, yli 790 kilometriä pyöräteitä ja kevyenliikenteen väyliä ja lisäksi kaava-alueen ulkopuolisia pyöräteitä ja väyliä on yli 760 kilometriä. Määrä lisääntyy vuosittain, kun uusia katuja rakennetaan. Rakennushankkeet ovat usein monien osapuolten yhteistyön tuloksia. Lisätietoa rakennushankkeista löytyy linkki katurakentamisen sivustolle.

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossapito- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Kaupungilla ja yksityisten kiinteistöjen haltijoilla on omat velvollisuutensa katujen kunnossapidossa. Ne määräytyvät katujen kunnossa- ja puhtaanapitolaista. Lisätietoa katujen kunnossapitoasioista löydät linkki katujen kunnossapidon sivustolle.

Palautetta kaupungin ylläpitämistä yleisistä alueista voit antaa sähköisen palautejärjestelmän kautta linkki sähköiselle palautesivustolle.

Yleisten alueiden lupien verkkoasiointipalveluun löydät linkki sähköiseen asiointipalveluun

Ajankohtaista

< Takaisin

Koululaisille tietoa sairaalarakentamisen vaikutuksista

Kastellin koululaiset saivat maanantaina turvallisuustietoa sairaalarakentamisen vaikutuksista ympäristössään. Vaikka työmailla ja työmaa-ajossa olevat ammattilaiset tekevät kaikkensa turvallisuuden varmistamiseksi, on pienten kulkijoidenkin oltava varovainen liikkuessaan sairaalan lähellä.

Sairaalarakentaminen vaikuttaa koululaisten liikkumiseen pitkään. Nyt koulutiensä aloittaneet ovat yhdeksännellä luokalla, kun uusi sairaala alkaa olla valmiina.

Sairaalan alueella on jo monta työmaata ja uusia työmaita tulee koko ajan lisää. Sairaalan lävistävällä Keskialueella liikkumista kannattaa välttää ja kiertää Aapistien kautta.

”Muutokset merkitään keltaisin liikennemerkein ja nuolen suunta osoittaa kulkusuuntaa. Muutoksia tulee kuitenkin tiheään, joten tämän päiväinen opastus voi olla erilainen ensi viikolla. Turvallisuutenne takia olisi parempi kiertää Aapistien kautta kouluun”, opasti OYS 2030 -rakennushankkeen päävalvoja Arto Ollikainen Kastellin koulun 1-9-luokkalaisia.

Vaikka työmaa-ajot pyritään ohjaamaan muille reiteille kuin Kastellin koulutielle Sairaalarinteelle, isoja kuorma-autoja ja rekkoja kulkee koululaisten kulkutiellä.

”Isojen autojen kuljettajien on vaikea havaita koululaisia, joten toivomme teidän olevan erityisen varovaisia myös suojateillä.”

Pimenevä syksy tuo myös uusia haasteita liikennöintiin ja koululaisten näkymiseen liikenteessä. Siksi OYS 2030 -hanke lahjoitti Kastellin koulun 800 ala- ja yläkoululaiselle heijastimet turvallisuuden lisäämiseen.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset

Yleisten alueiden käyttöluvat
verkkoasiointipalvelu - ohje

>> Siirry asiointipalveluun

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
 • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki
  90140 Oulu
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro
  work 08 558 558 00
 • Aukioloajat arkisin 8-16
 • Anna palautetta

  Palaute katuvaloista

  Palaute kaduista
Tiedot esitetään hCard-muodossa.