Kadut ja yleiset alueet


Oulussa on reilu 950 kilometriä ajorataa, yli 790 kilometriä pyöräteitä ja kevyenliikenteen väyliä ja lisäksi kaava-alueen ulkopuolisia pyöräteitä ja väyliä on yli 760 kilometriä. Määrä lisääntyy vuosittain, kun uusia katuja rakennetaan. Rakennushankkeet ovat usein monien osapuolten yhteistyön tuloksia. Lisätietoa rakennushankkeista löytyy linkki katurakentamisen sivustolle.

Asemakaava-alueella olevien katujen, torien, katuaukioiden, puistojen, istutusten ja muiden näihin verrattavien yleisten alueiden kunnossapito- ja puhtaanapito on kunnan vastuulla. Kaupungilla ja yksityisten kiinteistöjen haltijoilla on omat velvollisuutensa katujen kunnossapidossa. Ne määräytyvät katujen kunnossa- ja puhtaanapitolaista. Lisätietoa katujen kunnossapitoasioista löydät linkki katujen kunnossapidon sivustolle.

Palautetta kaupungin ylläpitämistä yleisistä alueista voit antaa sähköisen palautejärjestelmän kautta linkki sähköiselle palautesivustolle.

Yleisten alueiden lupien verkkoasiointipalveluun löydät linkki sähköiseen asiointipalveluun

Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun joukkoliikenteen kesäaikataulut voimaan 3.6. – muutoksia mm. pyöränkuljetuksessa ja cityliikenteen pysäkeissä

Kesäaikataulukausi astuu voimaan 3.6.2019. Aikataulut on nähtävillä nettisivuilla www.oulunjoukkoliikenne.fi. Paperisia aikataulukirjoja ei jaeta koteihin. Aikataulukirjan voi ottaa ilmaiseksi mukaan bussista tai esimerkiksi lipunmyyntipisteestä. Kesäaikataulut ovat voimassa 7.8. saakka.

3.6. alkaen astuvat voimaan seuraavat muutokset

Cityliikenteessä pysäkkimuutoksia

Cityliikenteen käyttämät pysäkit Matkakeskus E ja Matkakeskus P siirtyvät rautatieaseman pihasta Hallituskadulle, Postiaukion kohdalle. Muutoksen myötä cityliikenteen linjat eivät aja enää rautatieaseman pihaan, vaan rautatieasemaa lähinnä olevat pysäkit löytyvät jatkossa Hallituskadulta. Muutoksella pyritään sujuvoittamaan cityliikennettä ja takaamaan luotettavammat aikataulut.

Polkupyörästä peritään 2 euron maksu linja-autoissa

Polkupyörän kuljettamisesta Oulun joukkoliikenteen linja-autossa peritään erillinen 2,00 euron maksu, joka on suoritettava toistaiseksi käteisellä. Polkupyörän kuljetusmaksuun ei sisälly vaihto-oikeutta, vaan vaihdollisella matkalla on maksettava erillinen korvaus jokaisessa linja-autossa. Polkupyörien kuljetusmaksua voidaan soveltaa myös suurikokoisiin potkupyöriin ja muihin vastaaviin kulkuneuvoihin. Pienikokoiset taitettavat, kuljetuspussiin pakatut polkupyörät, alle 7-vuotiaiden lasten polkupyörät sekä pienet potkulaudat ja vastaavat kulkuneuvot voidaan jatkossakin kuljettaa linja-autossa maksutta. Linjalla 59 polkupyörästä peritään edelleen 3,30 euroa.

Kahden vyöhykkeen lipun vaihtoaika pitenee

Kahden vyöhykkeen lippujen vaihtoaikaa pidennetään 60 minuutista 80 minuuttiin. Vaihtoajan pidentäminen sujuvoittaa matkustusta etenkin iltaisin ja viikonloppuisin. Muutoksen myötä vaihtoaika on yhden vyöhykkeen matkoilla 60 minuuttia ja useamman vyöhykkeen matkoilla 80 minuuttia.

25 % alennus arvolipuista yli 65-vuotiaille arkisin klo 10-14

Yli 65-vuotiaat saavat 25 % alennusta arkipäivisin klo 10-14 välillä aloitetuista matkoista, kun matka maksetaan henkilökohtaiselle Waltti-kortille ladatulla arvolipulla. Muina aikoina sekä käteisellä tai mobiililippuna maksetuista matkoista veloitetaan normaali aikuisen lipun hinta. Alennuksella ei ole vaikutusta cityliikenteen lippujen hintoihin. Alennuksen saaminen edellyttää henkilökohtaisen Waltti-kortin hankkimista Oulu10-palvelupisteestä (Torikatu 10, Lempiniementie 2 tai Jokelantie 1) tai Waltti-nettikaupasta (kauppa.waltti.fi). Henkilökohtaisen Waltti-kortin ostamisessa tarvitaan henkilöllisyystodistus ja nettikaupassa verkkopankkitunnukset ja sähköpostiosoite.

Ilmaismatkoihin muutoksia

Pyörätuolin käyttäjä ja saattaja saavat matkustaa maksutta kaikilla matkustusvyöhykkeillä. Rollaattorin käyttäjä saa matkustaa maksutta kaikilla vyöhykkeillä arkipäivinä klo 10-14.

Lasten kortit henkilökohtaiselle Waltti-kortille

Lasten haltijakohtaisista arvolipuista luovutaan vaiheittain. Jatkossa lasten arvoliput ladataan vain henkilökohtaisille Waltti-korteille.

3.6.2019 alkaen lopetetaan arvon lataaminen haltijakohtaisille lasten Waltti-korteille. 3.6.2019-1.1.2020 välisenä aikana asiakas voi vaihtaa haltijakohtaisen Waltti-kortin henkilökohtaiseen Waltti-korttiin Oulu10-palvelupisteessä, jolloin vanhalle kortille mahdollisesti jäänyt arvo siirretään uudelle kortille ilman kortti- tai käsittelymaksua. 2.1.2020 alkaen lasten haltijakohtaiselta arvolipputuotteelta poistetaan matkustusoikeus. Tällöinkin kortille jääneen arvon voi vielä siirtää henkilökohtaiselle lasten arvolipulle, mutta siirrosta veloitetaan kortti- ja käsittelymaksut.

Henkilökohtaisen Waltti-kortin voi tilata netistä kauppa.waltti.fi tai ostaa Oulu10-palvelupisteestä (Torikatu 10, Lempiniementie 2 tai Jokelantie 1). Kun lapsen henkilökohtainen Waltti-kortti ostetaan Oulu10:stä, lapsen henkilöllisyys voidaan todentaa Kela-kortilla. Nettikaupassa tilausta ja maksamista varten tarvitaan verkkopankkitunnukset ja sähköpostiosoite. Netissä aikuinen voi ostaa alle 17-vuotiaalle lapselle henkilökohtaisen Waltti-kortin, mutta sitä varten tarvitaan myös alle 17-vuotiaan henkilötunnus.

Oulun joukkoliikenteen asiakaspalvelu auttaa, kun herää kysymyksiä. Asiakaspalveluun ottaa yhteyttä puhelimitse, nro 08 5584 0400 (avoinna ma-pe klo 9.00-15.30, kesäaikataulukaudella klo 9.00-14.30). Yhteydenotot voi jättää myös sähköisellä lomakkeella osoitteessa www.oulunjoukkoliikenne.fi/asiakaspalvelu.

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset

Yleisten alueiden käyttöluvat
verkkoasiointipalvelu - ohje

>> Siirry asiointipalveluun

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
 • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki
  90140 Oulu
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro
  work 08 558 558 00
 • Aukioloajat arkisin 8-16
 • Anna palautetta

  Palaute katuvaloista

  Palaute kaduista
Tiedot esitetään hCard-muodossa.