Katu- ja liikennesuunnittelu

 

Ajankohtaiset suunnitelmat löydät sivustolta suunnitelmat ja hankkeet sekä Karttatieltä kartta.ouka.fi
 
Suunnitelmia voi tilata PDF-tiedostona osoitteesta: katusuunnitelmat@ouka.fi
Tilauksessa on mainittava tilaajan nimien lisäksi suunnittelukohteen katuosoite sekä kadun tai katujen tai puiston nimi, jota koskeva suunnitelma tilataan.

Ajankohtaista

< Takaisin

Heijastinpäivä käynnistää näkyvyysviikon

Maanantaina 1.10. vietetään valtakunnallista heijastinpäivää. Heijastinpäivä käynnistää heijastinkauden ja näkyvyysviikon. Viikon tarkoituksena on muistuttaa heijastimen käytön tärkeydestä ja kannustaa käyttämään heijastinta liikuttaessa hämärän aikaan.

Oulun liikenneturvallisuusryhmä jakaa viikon aikana 2.-6.-luokkalaisille noin 8 000 heijastinta osana tämän vuoden liikenneturvallisuustyötä. Kampanja jatkaa viime vuonna aloitettua teemaa, jolloin jaettiin heijastimet Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon, Yli-Iin ja Ylikiimingin 2.-6.-luokkalaisille. Näiden kahden vuoden aikana yli 14 000 koululaista on saanut oman heijastimen.  Lisäksi Oulun neuvoloissa jaetaan kuluvan vuoden aikana noin 2 000 heijastinta 5-vuotistarkastusten yhteydessä. Oulun joukkoliikenne osallistuu myös näkyvyysviikkoon. Jaamme keskustassa torstaiaamuna Oulun joukkoliikenteen heijastimia.

”Nyt on aikasi loistaa”

- Oulun liikenneturvallisuustyöryhmä haastoi tunnettuja oululaisia mukaan kampanjaan, jolla halutaan kannustaa erityisesti koululaisia heijastimen käyttöön, kertoo liikenneinsinööri Saija Räinä yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista. Vaikka tämän vuoden kampanja on suunnattu koululaisille, kannattaa pimeällä näkyminen varmistaa vauvasta vaariin. Myös esimerkiksi koirien kanssa liikuttaessa on hyvä tarkistaa, että taluttimen molemmissa päissä on heijastavaa pintaa, Räinä muistuttaa.  Oululainen näkyvyysviikon slogan on ”Nyt on aikasi loistaa”.

Kärpät

 

Poliisi

 

Pelastuslaitos

 

Lisätietoja heijastimen käytöstä ja Liikenneturvan sivuilta www.liikenneturva.fi/fi/kampanja/heijastansinua/info
Oulun liikenneturvallisuustyöryhmässä ovat edustettuina Oulun kaupunki, Poliisi, Oulu-Koillismaan pelastuslaitos, ELY-keskus ja Liikenneturva.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
 • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki
  90140 Oulu
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro
  work 08 558 558 00
 • Aukioloajat arkisin 8-16
 • Anna palautetta

  Palaute katuvaloista
Tiedot esitetään hCard-muodossa.