Katu- ja liikennesuunnittelu

 

Ajankohtaiset suunnitelmat löydät sivustolta suunnitelmat ja hankkeet sekä Karttatieltä kartta.ouka.fi
 
Suunnitelmia voi tilata PDF-tiedostona osoitteesta: katusuunnitelmat@ouka.fi
Tilauksessa on mainittava tilaajan nimien lisäksi suunnittelukohteen katuosoite sekä kadun tai katujen tai puiston nimi, jota koskeva suunnitelma tilataan.

Ajankohtaista

< Takaisin

Kolme uutta liikennevaloristeystä Ouluun kesällä 2021

Kesän ja syksyn 2021 aikana Oulun kaupunkikuvaan ilmestyy kolme uutta liikennevaloliittymää, ja lisäksi muutamaan kohteeseen toteutetaan pieniä muutoksia kaistajärjestelyiden muuttuessa.

Oulunporttiin aukeaa moottoritien alikulun valmistumisen myötä uusi yhteys Metsokankaantieltä. Metsokankaantien ja Pesätien liittymä valo-ohjataan varmistamaan turvallinen ja sujuva liikkuminen uuden liittymän kautta. Liikennevalourakan on määrä valmistua heinäkuun loppuun mennessä.

Maikkulan yrityskylän kohdalle, Oulunlahdentien ja Haaransuontien liittymä muutetaan nelihaaraiseksi. Liittymään rakennetaan tarvittavat kääntymiskaistat ja liikennevalot. Paitsi että muutos helpottaa yrityskylän suunnalta päätien liikenteeseen liittymistä, tuo se parannuksen myös Iinatin kuntoradan käyttäjille. Uuden Ellinmaan puolelle rakennetavan yhteyden kautta ohjataan jatkossa kuntoradan käyttäjät turvallisesti uudelle kuntoradan pysäköintialueelle, nykyisen pysäköintialueen ja liittymän poistuessa käytöstä. Urakka valmistuu syksyn 2021 aikana.

Höyhtyälle Joutsensillan itäpään, Joutsentien ja Paljetien, turvattomaksi koettu liittymä muutetaan myös liikennevalo-ohjatuksi. Kohteessa etenkin jalankulun ja pyöräilyn turvallisuus paranee liikennevalojen rakentamisen myötä. Rakennusurakka valmistuu syksyllä 2021.

Lisäkaistoja myös Elektroniikkatielle

Uusien liikennevaloliittymien lisäksi kaupunki rakentaa lisäkaistoja, joiden myötä myös kohteiden liikennevalo-ohjaus päivitetään muuttuneeseen tilanteeseen. Merkittävin muutos toteutetaan Linnanmaalla Elektroniikkatiellä, missä uusi pelastuslaitos aloittaa syksyllä 2021 toimintansa. Elektroniikkatielle, Haukiputaantien liittymään, rakennetaan lisäkaista, jolla osaltaan turvataan kriittisten hälytysajojen sujuminen kohteessa.

Pelastuslaitoksen hyökkäysliittymiin rakennetaan Raksilan paloaseman kohdalta tuttu varoitusvalojärjestelmä, millä varmistetaan pelastuskaluston turvallinen ja sujuva pääsy tehtäviinsä muun liikenteen häiritsemättä sitä. Hälytysajojen sujuvuus toki varmistetaan Oulussa kehitetyllä ja kaikissa liikennevaloissa käytössä olevalla hälytysajoneuvojen etuusjärjestelmällä nimeltään HALI.

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin viralliset ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa www.ouka.fi/kuulutukset

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

 • Käyntiosoite work Solistinkatu 2, Oulu
 • Postiosoite postal PL 32, 90015 Oulun kaupunki
  90140 Oulu
 • Puhelin Vaihde work 08 558 410
  Kaupungin puhelinpalvelunro
  work 08 558 558 00
 • Aukioloajat arkisin 8-16
 • Anna palautetta

  Palaute katuvaloista

  Palaute kaduista
Tiedot esitetään hCard-muodossa.