In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Rehtorin terveiset Rehtorin terveiset

Tiernan koulu on syntynyt

Loistakoon se kirkkaimpana tähtenä
oululaisessa ja suomalaisessa
perusopetuksessa!

 

Tiernan koulun loistava tulevaisuus alkoi 1.1.2017 rakettien toivottaessa hyvää alkua uudelle koululle.

Uusi koulu liitti yhdeksi kaksi oululaista erityiskoulua ja niiden neljä yksikköä. Tiernan koulussa toimii Heinätorin, Kajaanintullin, Leinonpuiston ja Sairaalakoulun yksiköt.

Alkutaival on jo osoittanut, että eri yksiköiden oppilaat, lapset ja nuoret, tarjoilevat opetushenkilöstön ihasteltavaksi vahvuuksiaan ja ratkaistavaksi haasteita, jotka näyttäytyvät samantyyppisinä käyttäytymisen ja oppimisen alueilla. Koulumme henkilöstöllä on sekä ammatillista että sydämestä lähtevää osaamista ja tahtoa tarttua tähän haasteeseen yhdessä kotien kanssa. Tiernan koulun lapset ja nuoret tarvitsevat erityistä tukea yhteiskuntaan kasvamisessa ja saadakseen käyttöönsä oman oppimisen potentiaalinsa.

Eri yksiköiden tuoma osaaminen yhteiseen Tiernan kouluun, kaikkien käyttöön, tekee tulevaisuudestamme loistavan; ei vain Tiernan koulun oppilaille vaan koko oululaiselle perusopetukselle sekä kunnianhimoisesti ajatellen koko suomalaiselle perusopetukselle.

Käytössämme on jo useita hyviä ja vaikuttavuudeltaan  merkittäviä toimintoja. Tällaisia ovat matalan kynnyksen konsultaatio eli erityiskoulujen vertaistuki yleisopetuksen opetushenkilöstölle, oppilaan toiselle asteelle saattava rinnalla kulkeminen ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten koulunkäyntiä  ja yhteiskuntaan kiinnittymistä tukeva ”omaura-” ja pajaluokkatoiminta.

- Kasvavatko tulevaisuuden robotiikan ammattilaiset Tiernan koulussa? 

 

Merja Peteri

Tiernan koulun rehtori

 

P.S.

Tierna tulee ruotsinkielen sanasta stjärna, tähti ja on perinteinen oululainen murresana, jolla on positiivinen merkitys. Tiernan koulun yksiköt sijaitsevat keskisellä alueella eri puolilla aluetta. Tierna-nimi ei ole sidoksissa paikkaan. Tiernan koulussa neljä yhdistyy yhdeksi.

 – ote lautakunnan päätöksestä joulukuussa 2016