Tekstin koko A- A+
Kastellin lukio

Rohkeasti kokeilevaa opiskelua. Viihtyisä ja innostava uusi ympäristö.

Kastellin urheilulukio

Urheilulukiolainen voi yhdistää sujuvasti intohimon urheiluun ja innostuksen uuden oppimiseen. Näin se onnistuu.

Kastellin lukio

Kastellin urheilulukio

Kastellin kalenteri

Kevään yo-kokeet jatkuvat 13.3.

Äidinkielen esseekoe ma 13.3. jatkaa yo-kokeiden ketjua. Kastellin lukion kokelaita pyydetään tulemaan koululle klo 8.15. B-saliin kuljetaan pukuhuonekäytävän kautta.
Reaalin koepäivinä sekä perinteiset paperikokeet että digitaaliset kokeet pidetään B-salissa. YTL:n ohje päätelaitteesta on päivitetty 28.2.
Kokeisiin osallistuva, lue ennen kokeita kevään yo-kirjoituksiin liittyvät ohjeet ja vinkit sivultamme YO-ohjeet.

Lisätietoa sähköisistä ja perinteisistä kokeista ks. www.ylioppilastutkinto.fi.

Kastellin kalentereita päivitetty

Neljännen ja viidennen jakson kalentereihin on tullut muutoksia. Huomaattehan, että neljännessä jaksossa tehdään työpäivä arviointiviikolla lauantaina 1.4. Tällä korvataan helatorstain jälkeinen perjantai 26.5., joka on siis vapaa.
Viidennessä jaksossa ykköset harjoittelevat ensiaputaitoja ti 25.4. aamupäivän koodeilla 1, 2 ja 3. Sen jälkeen päivä jatkuu normaalisti.
Oppilaskunnan pyynnöstä opiskelijamme osallistuvat taksvärkkikeräykseen ti 2.5. ja samana päivänä opettajat suunnittelevat seuraavaa lukuvuotta.
Kastellin yö toteutetaan to 11.5. klo 18-24 normaalin työpäivän jälkeen. Seuraavana päivänä huilaamme. 

Korkeakoulujen yhteishaku 15.3. - 5.4.2017

Sekä ammattikorkeakouluihin että yliopistoihin haetaan korkeakoulujen yhteishaussa, joka jatkuu 5.4. saakka. Yhteishaku järjestetään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Valtaosaan koulutuksista voit hakea vain kevään yhteishaussa. Lue lisää opintopolun sivuilla.

Yhteishaku lukioihin

Yhdeksäsluokkalaisten yhteishaku päättyi 14.3. Lue tarkemmin Opiskelijaksi Kastelliin -sivulta. Urheilulukioon hakeneille järjestetään erillinen pääsykoe (ks. haku urheilulukioon).

Päivityksiä kirjalistaan

Äidinkielen 3. kurssilla käytetään työvihkona printtikirjaa, Särmän uusinta painosta. Uskonnon 2. kurssilla on käytössä Verso 2, Maailmanlaajuinen kristinusko, Sanoma Pro. Uudessa opsissa historian 2. kurssin kirja on Forum II Kansainväliset suhteet. Ks. päivitetty kirjalista (pdf)

Oppimateriaalit ja uusi opetussuunnitelma

Oppimateriaaliluettelo (pdf) on päivitetty sivuillemme. Ensimmäisen vuoden opiskelijoille on tehty kaksi valmista jaksoa. Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden tietokonehankintaan on ohje YTL:n sivuilla: Ohje ylioppilaskokeen päätelaitteesta
Ykköset noudattavat uutta opetussuunnitelmaa (pdf).

Nyt ajankohtaista: 

Jaksokalenterit   Opinto-opas    UUSIN RO-info   Terveydenhoito