Tekstin koko A- A+

Oppilaskunta Oppilaskunta

Oppilaskunta luo henkeä ja vaikuttaa

Jokainen lukion opiskelija kuuluu oppilaskuntaan. Oppilaskunnalla on oikeus - ja velvollisuuskin - suunnitella ja edistää opiskelijoiden yhteistoimintaa ja koulutyötä. Opiskelijoiden omaehtoinen toiminta voi rikastuttaa koko koulun elämää monin tavoin.

Ryhmien luottamusoppilaat ja muut yhteisesti valitut opiskelijat muodostavat oppilaskunnan hallituksen, joka vastaa esimerkiksi erilaisten tapahtumien järjestämisestä. Hallitus valitaan vuosittain heti syyslukukauden alussa. Se tekee yhteistyötä rehtorin ja opettajakunnan kanssa. Kastellissa ohjaavina opettajina toimivat lukuvuonna 2014 - 2015 Mira Avela ja Mervi Kokkonen.

Oppilaskunnan hallitus osallistuu lukuvuoden tapahtumien suunnitteluun, järjestää ideoiden ja tarpeiden mukaan ajankohtaisia teemapäiviä ja organisoi muun muassa koulukuvaukset.

Muutkin lukiolaiset voivat tulla seuraamaan hallituksen kokouksia ja saada myös puheoikeuden niin halutessaan. Hallitus päättää puhe- ja läsnäolo-oikeudesta.

Oppilaskunnan hallitus

Oppilaskunnan hallitukseen kuuluu kustakin ryhmästä ainakin luottamusoppilas. Hallitus valitaan vuosittain syyskauden alussa. 

Oppilaskunnan yhteystiedot

Pj. Linnea Pitkänen
Varapj. Olka Koskenniemi
Siht. Helmi Hagman ja Anni Lakso
Ilmoitukset Valtteri Råman
Tapahtumat Aleksi Heikkilä, Ville Jaara, Pyry Kuusinen, Santeri Karvola, Johanna Paasovaara, Venla Piirainen, Taika Nurkkala, Lari Karvonen
Raha-asiat Joonas Patana

Ohjaava opettaja

Mira Avela