Päiväkotimme - Kastellin päiväkoti - Oulun kaupunki

Päiväkotimme Päiväkotimme

Päiväkotimme

Kastellin päiväkoti on kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennus, joka on rakennettu kansakouluksi vuonna 1890.

Vuonna 1957 siinä aloitti toimintansa Oulun ensimmäinen kunnallinen lastentarha. Päiväkotimme sijaitsee Oulujoen lähistöllä luonnonkauniilla paikalla Ranta-Kastellissa. Ulkoilemme usein viereisellä leikkikentällä ja teemme retkiä lähiympäristöön.

Päiväkoti

Itse rakennus on kaunis, puinen ja kaksikerroksinen, muita pihapiirin rakennuksia ovat vanha aitta, talonmiehen asunto ja leikkimökki.

Pihalla on paljon vanhaa puustoa sekä muuta kasvillisuutta. Piha on iso, se kiertää koko talon ja on kokonaan lasten käytössä. Kesällä 2003 tehtiin suuri piharemontti, jolloin kunnostettiin vanhoja leikkivälineitä ja käytöstä poistettavien tilalle toimitettiin uusia ja monipuolisia välineitä. Vuonna 2010 uusittiin aita ja portit, ja samalla parkkipaikka ja sisäänkäynti siirrettiin Raharinnantien puolelle.

Pihalla Kiipeillään

Sisätilat ovat melko pienet, mutta kodinomaiset. Sekä lasten käytössä että koristeena on vanhoja perinteisiä leikkivälineitä ja huonekaluja. Päiväkodin peruskorjattiin elokuussa 2005. Remontin aikana päiväkodin lämmöneristystä parannettiin ja lisättiin koneellinen ilmastointi, lattiapinnat uusittiin ja seinät maalattiin.