Windows tabletit

Ohjeita Windows tabletien käyttöön

Käynnistys

Koneet käynnistyvät vasemmassa yläkulmassa olevasta virtanäppäimestä, jonka viereen syttyy pieni sininen valo kun virta on päällä. Jos laite ei pidemmän odottelun jälkeen käynnisty, niin voi yrittää uudelleen pitämällä virtanäppäintä pohjassa niin pitkään, että sininen valo sammuu ja aloittaa uudelleen.

Koneet kirjautuvat automaattisesti yleistunnuksella. Jos käytät konetta esim. vain verkkoselailuun tai piirtämiseen tms. niin voit käyttää sitä yleistunnuksella. Jos haluat esim. kirjoittaa, käyttää elokuvatyökalua, ottaa kuvia, tulostaa tai käyttää koulun verkkolevyjä, niin kirjaa ulos yleistunnus ja kirjaudu sisään omalla käyttäjätunnuksella.

Sammutus

Sipaise sormella oikeasta reunasta näytön keskustaa kohti. Avautuvasta valikosta valitse "Asetukset" ja sen jälkeen "Virta" ja lopuksi "Sammuta". HUOM! JOS LAITTEEN SAMMUTTAA VÄÄRIN PAINAMALLA VAIN YLÄREUNAN VIRTANAPPIA (UNITILA), NIIN LAITE VOI KAAPISSA OLLESSA YLIKUUMENTUA JA SÄRKYÄ. LISÄKSI LAITTEEN AKKU ON SEURAAVALLA KÄYTTÄJÄLLÄ TYHJÄNÄ.

Kun palautat koneet paikalleen, pyyhi ensin näyttö kaapin päällä olevasta laatikosta löytyvällä vaaleansinisellä mikrokuituliinalla. Tarkista sen jälkeen koneen takaa tarrasta laitteen numero (esim. kvsamsung22) ja laita se takaisin kärryyn vastaavan numeroiseen hyllyyn ja kytke laturin johto paikalleen. Kun koneet on palautettu, MUISTA PAINAA kärryssä olevaa LATAUSVIRTAKYTKINTÄ. Se on pieni pyöreä nappi kaapin sisäpuolella ylhäällä vasemmalla. Näin seuraavalla käyttäjällä on akussa virtaa käytössä. Napin painallus lataa laitteita vain n. 2 tunnin ajan.

Tablet-koneet varataan oppitunneille varauskalenterista ja opettajat voivat lainata koneita kotiin, jolloin varaus merkitään kärryjen vieressä olevaan listaan.