Oulun kaupunginarkisto

Oulun kaupunginarkisto on kunnallinen keskusarkisto, jonka tehtävänä on arkistoaineiston säilyttäminen lainsäädännön sekä sen perusteella asetettujen määräysten ja ohjeiden mukaisesti.

Kaupunginarkisto vastaa arkistossa olevaan aineistoon kohdistuvasta tietopalvelusta. Arkistossa olevat asiakirjat ovat hallinnon ja muiden tarvitsijoiden käytettävissä ottaen huomioon asiakirjojen julkisuudesta ja henkilötietojen käsittelystä annetut lait, säännökset ja määräykset. Kaupunginarkiston asiakasrekisteri muodostuu tietopyynnöistä sekä tutkimusluvista. Henkilötietoja käytetään tietopalvelun tarpeisiin.

Oulun kaupunginarkiston aineisto sisältää henkilörekistereitä sekä henkilötietoja, joihin sovelletaan tietosuoja-asetusta ja tällä voi olla vaikutusta julkisten tietojen luovutustapaan. Aineiston kuvaamiseen tulee aina erikseen kysyä lupa. Lisätietoja Oulun kaupungin tietosuojakäytännöistä löytyy täältä: www.ouka.fi/tietosuoja

Oulun kaupunginarkiston tietopalvelu kohdistuu myös seuraavien kuntien päätearkistoaineistoihin: 

Haukipudas, Kiiminki, Oulujoki, Oulunsalo, Yli-Ii ja Ylikiiminki.

Kaupunginarkistossa on myytävänä kirjoja ja muita painotuotteita. Myytävät tuotteet ja niiden hinnat löytyvät Arkistokaupasta.

Kaupunginarkiston tiloista löytyy myös kirjailija Paavo Rintalan (1930 – 1999) työhuone. Työhuoneeseen voi käydä tutustumassa maksutta arkiston aukioloaikoina.

 

 

Oulun kaupunginarkisto

  • Käyntiosoite work Kansankatu 55 A, Oulu
  • Puhelin work 050 5627064
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Kaupunginarkisto
  • Aukioloajat ma-pe klo 10-15.30. Puhelinpalvelu on käytettävissä arkisin virka-aikana klo 8-16.
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Ajankohtaista

Kaupunginarkiston remontti jatkuu vielä lokakuulle. Tutkijasali ja asiakaspalvelupiste avataan todennäköisesti  15.10.2018.  Siihen asti asiakirjapyyntöjä voi tehdä sekä puhelimitse että sähköpostitse arkisin klo 8–16. 

Remontista johtuen toimitusajoissa voi olla viivettä ja toimitustavoista voidaan joutua sopimaan erikseen.