Oulun kaupunginarkisto

Oulun kaupunginarkisto ja kaupungin keskitetty kirjaamo toimivat samoissa tiloissa osoitteessa Kansankatu 55A. Kirjaamolla ja kaupunginarkistolla on yhteinen asiakaspalvelu, joka on avoinna arkisin klo 8.30-15.30.

Oulun kaupunginarkisto on kunnallinen keskusarkisto, jonka tehtävänä on arkistoaineiston säilyttäminen lainsäädännön sekä sen perusteella asetettujen määräysten ja ohjeiden mukaisesti.

Kaupunginarkiston tiloista löytyy myös kirjailija Paavo Rintalan (1930 – 1999) työhuone. Työhuoneeseen voi käydä tutustumassa maksutta arkiston aukioloaikoina.

Tietopalvelu

Kaupunginarkisto vastaa arkistossa olevaan aineistoon kohdistuvasta tietopalvelusta. Kaupunginarkiston aineisto muodostuu Oulun kaupungin, Haukiputaan kunnan, Kiimingin kunnan, Oulujoen kunnan, Oulunsalon kunnan, Yli-Iin kunnan ja Ylikiimingin kunnan päätearkistoaineistoista. Poikkeuksena ovat Haukiputaan, Kiimingin, Oulunsalon ja Yli-Iin kuntien rakennuspiirustukset, jotka sijaitsevat Oulun kaupungin rakennusvalvonnassa (rakennusvalvonta(at)ouka.fi).

Aineistotiedustelut ja arkistoaineistoon kohdistuvat tietopyynnöt voi tehdä suullisesti paikanpäällä tai puhelimitse numeroon 050 5627 064 sekä sähköpostilla osoitteeseen arkisto(at)ouka.fi.

Kysytyt aineistot Top 3:

  • rakennuspiirustukset
  • päättötodistukset
  • toimielinpäätökset

Arkistoaineiston käyttö

Arkistossa olevat asiakirjat ovat hallinnon ja muiden tarvitsijoiden käytettävissä ottaen huomioon asiakirjojen julkisuudesta ja henkilötietojen käsittelystä annetut lait, säännökset ja määräykset. Kaupunginarkiston asiakasrekisteri muodostuu tietopyynnöistä sekä tutkimusluvista. Henkilötietoja käytetään tietopalvelun tarpeisiin.

Oulun kaupunginarkiston aineisto sisältää henkilörekistereitä sekä henkilötietoja, joihin sovelletaan tietosuoja-asetusta ja tällä voi olla vaikutusta julkisten tietojen luovutustapaan. Aineiston kuvaamiseen tulee aina erikseen kysyä lupa. Lisätietoja Oulun kaupungin tietosuojakäytännöistä löytyy täältä: www.ouka.fi/tietosuoja

 

Oulun kaupunginarkisto

  • Käyntiosoite work Kansankatu 55 A, Oulu
  • Puhelin work 050 5627064
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Kaupunginarkisto
  • Aukioloajat ma-pe klo 8.30-15.30.
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Ajankohtaista

Päivitys 31.7.2023

 

Kansankatu  55A:ssa sijaitsevan kirjaamon yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät täältä:

Oulun kaupungin keskitetty kirjaamo.