Oulun kaupunginarkisto

Oulun kaupunginarkisto on kunnallinen keskusarkisto, jonka tehtävänä on arkistoaineiston säilyttäminen lainsäädännön sekä sen perusteella asetettujen määräysten ja ohjeiden mukaisesti.

Kaupunginarkisto vastaa arkistossa olevaan aineistoon kohdistuvasta tietopalvelusta. Arkistossa olevat asiakirjat ovat hallinnon ja muiden tarvitsijoiden käytettävissä ottaen huomioon asiakirjojen julkisuudesta ja henkilötietojen käsittelystä annetut lait, säännökset ja määräykset. Kaupunginarkiston asiakasrekisteri muodostuu tietopyynnöistä sekä tutkimusluvista. Henkilötietoja käytetään tietopalvelun tarpeisiin.

Oulun kaupunginarkiston aineisto sisältää henkilörekistereitä sekä henkilötietoja, joihin sovelletaan tietosuoja-asetusta ja tällä voi olla vaikutusta julkisten tietojen luovutustapaan. Aineiston kuvaamiseen tulee aina erikseen kysyä lupa. Lisätietoja Oulun kaupungin tietosuojakäytännöistä löytyy täältä: www.ouka.fi/tietosuoja

Oulun kaupunginarkiston tietopalvelu kohdistuu myös seuraavien kuntien päätearkistoaineistoihin: 

Haukipudas, Kiiminki, Oulujoki, Oulunsalo, Yli-Ii ja Ylikiiminki.

Kaupunginarkistossa on myytävänä kirjoja ja muita painotuotteita. Myytävät tuotteet ja niiden hinnat löytyvät Arkistokaupasta.

Kaupunginarkiston tiloista löytyy myös kirjailija Paavo Rintalan (1930 – 1999) työhuone. Työhuoneeseen voi käydä tutustumassa maksutta arkiston aukioloaikoina.

 

 

Oulun kaupunginarkisto

  • Käyntiosoite work Kansankatu 55 A, Oulu
  • Puhelin work 050 5627064
  • Sähköposti
  • Verkkosivut Kaupunginarkisto
  • Aukioloajat ma-pe klo 8.30-15.30.
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Ajankohtaista

Oulun kaupungin keskitetty kirjaamo muuttaa kaupunginarkiston yhteyteen. Maanantaista 5.11.2018 alkaen teitä palvelee kaupunginarkiston ja kirjaamon yhteinen palvelupiste. 

Tervetuloa!