In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Isokatu Isokatu

Katusuunnitelma käsittää Isokadun välin Saaristonkatu-Pakkahuoneenkatu ja Kauppurienkadun välin Isokatu-Uusikatu. Katusuunnitelma liittyy Galleria- ja Hammar-kortteleiden kehittämiseen.

Isokatu muuttuu kävelykaduksi välillä Saaristonkatu – Pakkahuoneenkatu ja Kauppurienkatu osittain välillä Isokatu-Uusikatu. Kadun ulkonäkö on peruskorjatun Rotuaarin mukainen. Kävelykatualueelle rakennetaan sulanapitojärjestelmä ja alueelle sijoitetaan polkupyörien pysäköintipaikkoja noin 250 kpl sekä tekniset liittymät jäätelökioskille.

Galleria-korttelin kauppakeskuksen rakentamisen yhteydessä Isokadulle välille Kauppurienkatu-Pakkahuoneenkatu rakennetaan valokatteinen ja lämmin katutila, jonka ulkonäkö on sovitettu kävelykadun ulkonäköön huomioiden kuitenkin tilan erityisvaatimukset arkkitehtuurin ja puhtaanapidon osalta. Katetun tilan Pakkahuoneenkadun puoleiseen päähän rakennetaan katuaukio, joka on myöhemmin muutettavissa osaksi katettua aluetta. 

Isokadulle välille Saaristonkatu – Kauppurienkatu rakennetaan lisäksi Hammar- ja Galleria-kortteleiden maanalaista pysäköintiä palveleva ajoramppi, jonka liikenne ohjataan Saaristonkadun kautta.

Rakentaminen

Rakentaminen käsittää Isokadun välin Saaristonkatu-Pakkahuoneenkatu ja Kauppurienkadun välin Isokatu-Uusikatu. Rakentamiseen sisältyy kunnallistekniikan, katurakenteen, kuivatuksen, valaistuksen, katupinnoitteiden ja kadunkalusteiden uusiminen koko kortteleiden matkalta ja koko kadun leveydeltä.

Rakentaminen tapahtuu vaiheittain niin, että kesällä 2014 uusittiin Kauppurienkadun välin Isokatu-Uusikatu verkostot ja rakennettiin katupohjaukset ja syksyllä 2014 Isokadulla välillä Saaristonkatu-Pakkahuoneenkatu. Katujen päällystys ja muu viimeistely on tarkoitus toteuttaa kesän ja syksyn 2015 aikana.

Katualueella tehdään myös Galleria- ja Hammar-kortteleihin liittyviä rakennustöitä, joilla on vaikutusta katurakentamisen aikatauluun ja vaiheistukseen.

Linkki projektikorttiin: Isokatu

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut
Suunnittelu
Suunnittelupäällikkö
Tapio Siikaluoma
p. 044 703 2114
Projekti-insinööri
Jukka Aitto-oja
p. 044 703 2120

Rakennuttaminen
Rakennuttajainsinööri
Sami Hietakangas
p. 044 703 2111
Rakennuttajavalvoja
Sauli Heikinheimo
p. 044 703 2025

Oulun Vesi
Rakennuttajainsinööri
Antti Hekkala
p.044 7033 832

Oulun tekninen liikelaitos
Työpäällikkö Pasi Nikula
p. 044 7032 284