In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Otto Karhin puisto Otto Karhin puistoOtto Karhin puisto liittyy kaupungin keskustan ja Kaupunginojan varren puistoketjun kokonaisuuteen. Suunnittelun tavoitteena on ollut kehittää puiston kaupunkikuvallista ilmettä ja luoda turvallista jalankulkuympäristöä.

Puiston suunnitelmat ovat valmistuneet ja rakentaminen käynnistynyt. Puistoon on uutena elementteinä valmistunut tyylikäs kahvila. Hissiyhteys Kivisydämeen on valmistumassa. Hallituskatua kehitetään kävelypainotteisena, huoltoliikenteelle, takseille ja City-busseille varattuna katuna. Taksialue säilyy nykyisellä paikallaan Hallituskadulla. Pyöräpysäköintiä jäsennöidään ja sitä osoitetaan lisää Isonkadun puolelle sekä Hallituskadulle. Puustoa uudistetaan ja pensaita vähennetään puiston avoimuuden ja turvallisuuden parantamiseksi. Puistokäytävien pinnoitteet ja valaistus uudistetaan keskustan yleisilmeen mukaisiksi ja valaistuksella tuodaan esiin mm. Kaupunginojaa ja puiston rakenteita.

Puiston uudistaminen sovitetaan yhteen Kivisydämen ja uuden kahvilan rakentamisen kanssa.
 

Rakentaminen

Kesällä 2014 puistoa rakennettiin vastavalmistuneen kahvilan lähiympäristössä. Kahvion ja Pakkahuoneenkadun väliin tehtiin kivetty aukio, jonka kautta kulkee puiston halkaiseva kevyen liikenteen väylä.

Tämän lisäksi kesällä 2014 rakennettiin Uusikadun ja Hallituskadun liittymän läheisyydessä kunnallistekniikan verkostoja.

Puiston rakentamista jatketaan kesällä 2015 Kivisydämen hissikuilun ja ilmastointihormien valmistumisen jälkeen niiden lähiympäristössä. Muilta osin puiston loppuun rakentaminen toteutetaan lähivuosina.
 

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut

  • Käyntiosoite work Solistinkatu 2,
  • Puhelin Projekti-insinööri Jukka Aitto-oja work 044 703 2120 Ympäristösuunnitteluvastaava Merja Kaikkonen work 044 703 2128
  • Sähköposti
Tiedot esitetään hCard-muodossa.